Het kleine broertje van de Gentse Feesten heeft de affiche helemaal rond. Niemand minder dan Kamagurka zal het gloednieuwe festival Gentse Feestjes openen, samen met de Nederlandse cabaretdiva Merel Moistra, op 21 juli.

De dagen nadien is er naast humor – o.a. Gentschen Avond met Wim Claeys en Facebook-revelatie De Dutskes - ook veel muziek. Met frontmannen die buiten de context van hun groep helemaal alleen hun ding komen doen. Johannes Verschaeve laat The Van Jets even thuis en Gustaph houdt tussen het touren met Hercules & Love Affair halt bij de Gentse Feestjes. Ook Tijs Delbeke (Sir Yes Sir) en Kristof Deneijs (Yuko) brengen een intieme set. Arne Vanhaecke komt naast zijn Nederlandstalig repertoire ook zijn nieuw, Engelstalig project Folie à Deux presenteren. Support acts krijgen we van Leonore, Tin Soldier In The Underwoods, Kas, I Will I Swear en Divan.

Gigantische woonkamer

Gentse Feestjes belooft één van de gezelligste plekken van de Gentse Feesten te worden. De Schrijverszaal (aan de Reep in Sint-Bavo) wordt dankzij een samenwerking met de Kringwinkel omgetoverd tot een gigantische woonkamer met niveauverschillen. Vanuit je luie zetel genieten van een top-affiche, daar gaat Gentse Feestjes voor.

Kindertheater

Overdag serveert de affiche van Gentse Feestjes een pak kindertheater, zowel voor de leeftijd van kleuters als die van de leeftijd lagere school. Zij kunnen genieten van “Het paard van Marcel”, “Met Wolf op schoot”, “Het Vergeetbeestje”, “Gezocht: de Kriegeltjes”, “Blaaskop”, “De drie afgrijselijke wijzen”, “Ernest & Célestine” en “Superman(tel)”. Leerkrachten kunnen met hun Lerarenkaart trouwens gratis naar alle kindervoorstellingen (gewoon op voorhand een mailtje sturen).

Praktisch

Gentse Feestjes gaan door in de Schrijverszaal van Sint-Bavo (Reep). Elke dag om 10u is er theater voor kleuters. Om 14u30 voor de leeftijd 6+, die ook kunnen blijven hangen voor een doe-workshop (o.a. juwelen, cake pops of t-shirst maken) om 16u. De avondprogrammatie start om 19u. Tegen 22u. sluiten de deuren.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Kamagurka
Datum: 
21 juli 2014
Locatie: 
Gentse Feesten

Reservatie:

Meer over