De machine had net zo goed kunnen stilvallen. Een carrière van ruim tien jaar, vier albums bekroond met meerdere malen platina, een prachtige reeks singles van internationale klasse (“Ruby”, “I Predict A Riot”, “Everyday I Love You Less And Less”) en – niet te vergeten – onderscheidingen uit de vakwereld (drie Brit Awards). Inderdaad, het was voor Kaiser Chiefs wel zeer makkelijk geweest om op hun lauweren te gaan rusten. Maar dit is niet hoe zij de zaken zien!

In 2012 kregen Kaiser Chiefs te maken met de klap van het vertrek van drummer en stichtend lid Nich Hodgson. Opnieuw, in plaats van zich te laten gaan, profiteerden Ricky Wilson (componist en zang), Simon Rix (bas), Andrew White (gitaar) en Nick Baines (toetsen) van de situatie om zich heruit te vinden, zich te versterken en hun meest gepassioneerde album tot op heden te realiseren. ‘Education, Education, Education & War’ (een titel die verwijst naar een toespraak van Tony Blair in 2005) is een politiek geëngageerde plaat die overloopt van muzikale ervaringen en ambitie. Het album werd opgenomen in Atlanta en geproducet door Ben H. Allen III (Animal Collective, Deerhunter...) en gekleurd door hun kersverse drummer, Vijay Mistry. Na ‘Employment’ (2 miljoen verkochte exemplaren) in 2005, ‘Yours Truly, Angry Mob’ (2007), ‘Off With Their Heads’ (2009) en ‘The Future is Medieval’ (2011), laat het vijftal opnieuw de gitaren brullen in dienst van hun slimme en door en door Britse pop. En de heren zijn uiteraard ook live helemaal terug! Gewapend met bakken ervaring (met voornamelijk Rock Werchter ’06, ’07, ’08, ’09 en ’11 op hun teller), zullen Ricky Wilson en de zijnen de Belgische fans zonder enige twijfel opnieuw aan het springen krijgen in het najaar van 2014.

Kaiser Chiefs zal op woensdag 8 oktober op het podium van het Koninklijk Circus staan, voor een concert boordevol energie. De voorverkoop start op vrijdag 11 juli vanaf 10u. Een goede verstaander...

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Kaiser Chiefs
Datum: 
Woensdag 8 oktober 2014
Locatie: 
Koninklijk Circus, Brussel

Reservatie:

Meer over