Gisterenavond nam KAA Gent het in de laatste wedstrijd van de poulefase van de UEFA Champions League op tegen Zenit St. Petersburg. De Buffalo’s wonnen met 2-1 en zijn zo de eerste Belgische ploeg in 15 jaar die zich weet te kwalificeren voor de tweede ronde. Maar liefst 897.000 Vlamingen waren getuige van dit historische moment dat naar goede gewoonte live te volgen was bij 2BE, goed voor een marktaandeel van 36.6% (VVA 18-44). De match kende een piek van 1.079.736 kijkers. Het is meteen de best bekeken Champions League-wedstrijd ooit voor de zender. Ook in het voorjaar blijft 2BE het parcours van de Buffalo’s op de voet volgen met live-uitzendingen van de Champions League op dinsdag én woensdag.

Ook in het voorjaar champions league bij 2be op dinsdag en woensdag

Door deze geweldige stunt kan KAA Gent in de achtste finales uitkomen tegen enkele van de grootste clubs ter wereld zoals Real Madrid, Barcelona en Manchester City. Op maandag 14 december 2015 om 12.00 wordt tijdens de loting voor de volgende ronde, die georganiseerd wordt in het hoofdkwartier van de UEFA in Nyon (Zwitserland), duidelijk tegen wie KAA Gent moet spelen. De loting kan live worden gevolgd op stadion.be om 12.00.

De heenwedstrijden van de achtste finales worden gespeeld op 16, 17, 23 en 24 februari 2016. Al deze matchen zijn opnieuw live te volgen bij 2BE.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over