De UEFA Champions League is terug van weggeweest. Na een kleine onderbreking tijdens de wintermaanden start 2BE opnieuw met wedstrijden uit de heenronde van de achtste finales. Uiteraard zijn alle ogen gericht op de landskampioen KAA Gent. Op woensdag 17 februari 2016 proberen de Buffalo’s een gevolg te breien aan hun geweldig parcours. In een volledig uitverkochte Ghelamco Arena ontvangen ze het Duitse VFL Wolfsburg. Beide ploegen staan voor het eerst in hun geschiedenis in de knock-outfase van het prestigieuze voetbaltornooi. Een dag eerder, op dinsdag 16 februari 2016, neemt Paris Saint-Germain het op tegen Chelsea.

Paris Saint-germain – Chelsea op dinsdag 16 februari om 20.20

Op dinsdag 16 februari wordt de tweede fase van de Champions League op gang getrapt met Paris Saint-Germain - Chelsea. Het is al de derde keer op rij dat de twee ploegen elkaar treffen in de knock-outfase. Vorig jaar trok PSG aan het langste eind in de achtste finales. Het jaar daarvoor was het Chelsea dat kon doorstoten naar de halve finale.

Tom Coninx krijgt in de studio het gezelschap van analisten Georges Leekens en Jan Boskamp. Het wedstrijdcommentaar wordt verzorgd door Dirk Deferme en Marc Degryse.

2BE voorziet ook een uitgebreide samenvatting van de andere wedstrijd in de achtste finale tussen Benfica en Zenit St. Petersburg.

Herman Brusselmans geeft eigenzinnige kijk op Kaa Gent – Vfl Wolfsburg op woensdag 17 Februari Om 20.10​

Op woensdag 17 februari komt KAA Gent oog in oog te staan met VFL Wolfsburg. Zowel Gent als Wolfsburg wisten zich voor het eerst in hun geschiedenis te kwalificeren voor de 1/8ste finale van de Champions League. Gent-coach Hein Vanhaezebrouck kan voor de wedstrijd alvast rekenen op sterkhouders Laurent Depoitre, Matz Sels en kersvers Gouden Schoen Sven Kums. Wolfsburg is op papier een minder zware tegenstander, maar de Duitse vice-kampioen kwam wel als groepswinnaar uit de bus voor PSV en Manchester United.

Tom Coninx trekt naar de Ghelamco Arena en zorgt samen met Herman Brusselmans, Aimé Anthuenis en Aad de Mos voor een analyse van de wedstrijd. Het wedstrijdcommentaar is van Jan Dewijngaert en Tom Soetaers.

Ook de samenvatting van de wedstrijd tussen AS Roma en Real Madrid zal te zien zijn bij 2BE of op 2BE.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over