Als antwoord op de overweldigende oproep van fans via het platform MyMusicTaste gaat The Rose op tournee door Europa. De Zuid-Koreaanse boysband doet op 16 februari de Brusselse La Madeleine aan.

Fenomeen K-Pop

De eerste keer dat K-Pop in België benoemd werd, was in de zomer van 2012 dankzij het legendarische nummer "Gangnam Style” van Psy. K-pop is een Koreaans muziekgenre dat voortkomt uit een mix van elektronische muziek, rock, hiphop, pop en r&b. Het is in Azië niet alleen een muziekgenre, maar een complete subcultuur waarbij alles draait om mode en stijl. Bands hebben er leden die stuk voor stuk echte zang- en dansmachines zijn, creatieve duizendpoten met buitengewoon bezeten fans.

The Rose staat op het punt de wereld te veroveren na de release van hun debuutsingle Sorry in augustus 2017. De Brits aandoende stijl en sound van de bandleden ging niet onopgemerkt voorbij in de K-Popwereld. Vóór hun officiële debuut brachten de bandleden zelfgeschreven indiepop in de Koreaanse straten.

Hun tweede hit Like We Used To genoot internationale belangstelling nadat het nummer de vierde plaats in de Amerikaanse K-Pop-hitlijst op iTunes wist te veroveren en ook hoog scoorde in de iTunes-hitlijsten in andere landen, waaronder Rusland, Frankrijk, Duitsland en België.

De band brengt niet alleen zijn grootste hits, maar trakteert de Europese fans ook op een aantal nieuwe nummers tijdens de THE ROSE 2018 Paint It Rose Tour.

De voorverkoop van tickets voor MyMusicTaste-gebruikers start op 9 januari om 12 uur. Het grote publiek kan vanaf 11 januari om 12 uur een ticket bemachtigen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over