'Immersive theater tussen rondlopende dino's'

Theatergezelschap De Proefkonijnen maakte faam met voorstellingen waarbij de grenzen van theater steeds meer vervagen. In de nieuwste voorstelling wordt dat nog duidelijker. Vanaf 19 februari bezoek je (het fictieve) Raptorville dat na 30 jaar terug wordt opengesteld. Acteurs nemen je op sleeptouw op zoek naar de Raptor van Raptorville.

Voor hun nieuwste voorstelling vond De Proefkonijnen onderdak op de voormalige electrabelsite in Schelle. Een statig art deco gebouw doet dienst als het mysterieuze Raptorville waar tot 1993 experimenten werden gedaan om dino's terug tot leven te wekken. Het jaartal is niet toevallig gekozen. Het is het jaar waarin Steven Spielberg zijn Jurassic Park releasede. Wanneer je binnenstapt waan je je dus in het decor van de filmklassieker: nineties controlekamer, genetisch laboratorium, gigantische kooien, ...

In deze immersive voorstelling, word je door een groep acteurs op sleeptouw genomen doorheen een spannend verhaal waarbij elke kamer waar je binnenkomt het mysterie van Raptorville een beetje meer blootlegt. En uiteindelijk - beloven de makers - kom je oog in oog te staan met een levensgrote rondlopende velociraptor. Hiervoor wordt beroep gedaan op een hoogtechnologisch kostuum dat van binnenuit bestuurd wordt door een acteur en uniek is in België.

Op die manier weet het gezelschap dat families eerder al meenam naar een 'Land Zonder Lach' of een vintage circus uit de jaren 30, het publiek nog meer onder te dompelen in een wereld waar fictie en realiteit steeds meer vervagen.

Families met kleuters kunnen trouwens op dezelfde dagen, maar op andere uren terecht bij 'Expeditie Raptor.' Een interactief verhaal waarbij je zonder acteurs en dus op eigen ritme door de locatie stapt en onderweg spannende en grappige opdrachten moet volbrengen om het mysterie te ontrafelen.

Raptorville & Expeditie Raptor vanaf 19 februari in Schelle. Tickets en info via www.deproefkonijnen.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over