Fantastisch nieuws want Rupert Goold, de regisseur van JUDY, zal aanwezig zijn op de Belgische première op zondag 13 oktober op het filmfestival van Gent. Judy vertelt het levensverhaal van Judy Garland, vertolkt door Renée Zellweger. Ook Jessie Buckley en Rufus Sewell vertolken belangrijke rollen in het verhaal. De film kreeg alvast lovende reacties én een staande ovatie op het internationaal filmfestival van Toronto!

Regisseur Rupert Goold is een gerenommeerde Britse theater- en filmregisseur die o.a. voor televisie de historische drama's Macbeth, Richard II en King Charles III regisseerde. In 2015 regisseerde hij ook de Amerikaanse mysterythriller True Story met o.a. Johan Hill, Michael Finkel, James Franco en Felicity Jones. De film was een productie van Regency Enterprises en Plan B en werd geselecteerd voor het Sundance festival.

Synopsis Judy:

Nadat haar carrière in Amerika op een laag pitje is komen te staan, reist Judy in 1968 af naar Londen voor een reeks uitverkochte theatershows. Hiermee hoopt ze genoeg geld te verdienen om een stabiel leven te kunnen creëren voor haar kinderen die in Amerika zijn achtergebleven. Judy leeft al sinds dat ze een kindster was op medicijnen en drank. Er zijn mensen die van haar proberen te profiteren wanneer zij in de war is en juist simpelweg gelukkig wil zijn met haar gezin en haar eigen keuzes wil maken. Ondersteunend door de bekende liedjes, waaronder ‘Somewhere Over the Rainbow’, vertolkt Renee op indrukwekkende wijze de rol van deze grootsheid en laat zien hoe fragiel en kwetsbaar Judy Garland heeft geleefd.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: