Opvallend voor de sector: de makers van "Pauline & Paulette - Een muzikale praline" geven vandaag het startsein aan een  online campagne om via crowdfunding de nodige fondsen te verwerven voor de opname en persing van een CD.

De nieuwste productie van Judas TheaterProducties, “Pauline & Paulette - een muzikale praline" gaat op 26 januari 2014 in première in de Rode Zaal van het Fakkelteater te Antwerpen. Deze muzikale praline is gebaseerd op de gelijknamige film van Lieven Debrauwer en Jacques Boon. Frank Van Laecke is verantwoordelijk voor de regie, Allard Blom verzorgde het scenario en de liedteksten. De muziek werd gecomponeerd door Dirk Brossé. Liliane Dorekens, Erna Palsterman, Marilou Mermans, An Vanderstighelen, Charline Catrysse en Dirk Van Vaerenbergh vormen de uitgelezen cast van deze voorstelling. "Kwaliteit op het podium vraagt om een verfrissende, ambitieuze zakelijke aanpak", aldus Sam Verhoeven, artistiek leider van Judas TheaterProducties, "via crowdfunding hopen we13 500,- euro aan financiële middelen te verzamelen om de opnames en de persing van een CD te realiseren."

Een hartverwarmend verhaal

Pauline is een 60-jarige met de geest van een 7-jarige. Ze woont haar hele leven lang in bij haar oudste zus Martha. Het verhaal neemt een dramatische wending wanneer Pauline het levenloze lichaam van Martha vindt in de rozentuin. Wie gaat er nu voor Pauline zorgen?

Betoverende muziek gecomponeerd door Dirk Brosse

Deze zal tijdens de voorstellingen door een live orkest uitgevoerd worden. De componist koos voor een mix van Franse musette en de (Bloemen)wals, in een bezetting van accordeon, celesta, piano, klarinet, sax, altviool en cello. Qua zang refereert Dirk naar namen als Jacques Brel en Raymond van het Groenewoud, die eerder karaktervol zingen. Een professionele opname van de muziek en de realisatie van de CD zijn bijna onlosmakelijke onderdelen van hedendaags muziektheater, maar kunnen enkel gerealiseerd worden als er voldoende mensen gevonden worden die hieraan willen meewerken en ondersteunen.

Hoe werkt crowdfunding?

Via crowdfunding -i.s.m. Crofun-  hoopt JTP online de nodige fondsen te kunnen werven voor de opname van de CD van Pauline & Paulette. Wie zich als donateur voor deze CD wil engageren, gaat naar de crowdfundingpagina van Pauline & Paulette en kiest uit een waaier aan beloningen, gaande van een digitale praline over een CD met de muziek van Dirk Brossé, een dag achter de schermen, tot het aanwezig zijn als VIP op een avant-première. Van zodra er 13 500,- euro is verzameld, is het project levensvatbaar en kan er groen licht gegeven worden voor de realisatie van de CD met de muziek van Dirk Brossé. Het crowdfundingproject start op 15 oktober 2013 en eindigt op 15 januari 2014. Leuke, hippe kadotip voor onder de kerstboom dus...

JTP zag het levenslicht in 1999. Judas TheaterProducties, bekend van gerenommeerde musicalproducties als “The Last 5 Years”, “Je Anne”, “Ganesha” en "Lelies",  verraste vorig seizoen nog met de musicalcreatie “Josephine B.” met Leki in de hoofdrol. In juni 2012 kreeg Judas TheaterProducties groen licht van de Commissie Muziektheater van de Vlaamse Gemeenschap. Nog meer dan voorheen profileert JTP zich als een producent in de sector van musical en muziektheater, die resoluut kiest voor eigen creaties, met relevante sociaal-maatschappelijke thema’s, voor een breed publiek met een mix van jong en meer ervaren talent.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: