De meesters van de heavy metal zijn terug met een nieuw album en een nieuwe najaarstournee ! Het indrukwekkend concert van afgelopen zaterdag op Graspop Metal Meeting doet alleen maar het allerbeste vermoeden voor hun langverwachte passage in Vorst Nationaal op 16 december !

Judas Priest, opgericht in 1968 in Birmingham, wordt aanschouwd als één van de meest invloedrijke bands in hun genre. De Britten zijn noteerden met 'British Steel' (1980), 'Screaming for Vengeance' (1982) en 'Painkiller' (1990) enkele legendarische albums op hun palmares, maar ook singles als "Breaking The Law", "Living After Midnight", "Heading Out to the Highway" en "You've Got Another Thing Coming" groeiden uit tot ware hymnes, die door iedereen lustig worden meegezongen. De invloed van Judas Priest reikt echter veel verder dan de muziek alleen, het is de eerste groep die de stijl 'Leather Biker' de wereld instuurde, tot op heden het handelsmerk van elke zichzelf respecterende headbanger.

In juli vorig jaar, zeven jaar nadat het laatste album 'Nostradamus' het levenslicht zag, bracht de band 'Redeemer of Soul' uit, alweer het zeventiende album van de iconische band. In de Verenigde Staten vlogen niet minder dan 32.000 exemplaren van de plaat in slechts één week tijd de deur uit. De langspeler bereikte bovendien zomaar even de zesde plaats in de Billboard 200, hét bewijs dat de band nog steeds erg invloedrijk is. Na een prachtige passage in de Lotto Arena in 2012, keren Rob Halford , Glenn Tipton , Richie Faulkner , Ian Hill en Scott Travis terug voor een heavy metal show pur sang, zoals niemand het hen nadoet. Kom het nieuwe werk en de oude klassiekers ontdekken op 16 november 2015 in Vorst Nationaal! De voorverkoop voor het concert start op 25 juni om 9u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Judas Priest
Datum: 
16 december 2015
Locatie: 
Vorst Nationaal, Brussel

Reservatie:

Meer over