In de jaren '60 liet de FBI haar oog vallen op Fred Hampton, de charismatische leider van de beruchte Black Panthers. De straatcrimineel William O'Neal wordt ingehuurd om te infiltreren in de partij en zo kostbare informatie over Hampton en zijn plannen door te spelen aan de autoriteiten.

Judas and the Black Messiah vertelt het verhaal van deze riskante operatie, waarin Daniel Kaluuya ('Get Out') en LaKeith Stanfield ('Knives Out') schitteren als respectievelijk Hampton en O'Neal. Voor hun acteerprestaties sleepten beide acteurs een Oscarnominatie in de wacht voor Beste Mannelijke Bijrol. In totaal maakt de film kans op maar liefst zes Oscars, waaronder die voor Beste Film.

Judas and the Black Messiah is binnenkort beschikbaar:

  • vanaf 28 april op EST bij iTunes, Apple TV, Google Play, YouTube, Microsoft Xbox & Rakuten TV.
  • vanaf 12 mei op VOD bij Telenet, Proximus, BE TV, iTunes, Apple TV, Google Play, YouTube, Microsoft Xbox & Rakuten TV.

SYNOPSIS

Eind jaren ’60, gaat William O’Neal (LaKeith Stanfield), een kleine misdadiger, akkoord met een samenwerking met de FBI als informant. Hij zet zijn leven op het spel en infiltreert in de Black Panther Party met als taak om hun charismatische leider, voorzitter Fred Hampton (Daniel Kaluuya) die doelwit is van de autoriteiten, in de gaten te houden.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: