Shoot. gaat deze week in stijl door Londen. Sabine en Kjell willen dè make-uptrends van het moment spotten bij Mac, de leading shop voor maquillage. Sofie gaat op zoek naar de laatste nieuwigheden voor de zomer in modestad Antwerpen. Yvonne kan verloren hoekjes in een huis in een handomdraai pimpen en personaliseren. En Annabelle is helemaal in de ban van het betoverende Thailand.

Shoot., morgen om 22u15 bij VIJF

Caecilia kleedt zich alsof ze 20 kg lichter is: Jani to the rescue
De 27-jarige Caecilia heeft de broek aan in huis, letterlijk. Ze is meubelstoffeerder, schildert en verzorgt alle mannenklussen in huis. Bart (23j) is een langharige, head-bangende metal fan met een zacht karakter. Hij speelt in een bandje Superstash en kookt ook nog eens dagelijks voor zijn meisje. Dit vrolijke koppel uit Brugge is gek op elkaar, al zijn er enkele werkpuntjes. Zoals daar zijn, de 93 metal shirts van Bart… Of de veel te kleine en onflatterende kledij vol verfvlekken van Caecilia. Sinds Caecilia alleen woont, is ze een flink aantal kilo’s aangekomen en voelt ze zich niet meer lekker in haar vel. Haar frustratie was zo groot dat Bart een drastische beslissing nam: hij heeft de professionele hulp van Jani ingeroepen! Caecila draagt dagelijks mannenkleren. Haar oude werkbroek en een vormeloze trui blijft ze na het werk gewoon verder dragen.

En het grootste deel van haar kleerkast hangt ondertussen al onder de verfvlekken… De weinige mooie kledij die ze heeft is meerdere maten te klein, want Caecilia doet alsof ze nog steeds 20 kilo lichter is. Buik intrekken voor de spiegel en zich dan in dat veel te kleine topje wringen… Bart beseft maar al te goed dat ze zo juist de verkeerde lichaamsdelen benadrukt, maar zij is te koppig om te luisteren…Caecilia is, op haar beurt, die altijd terugkerende metal shirts en kapotte broeken van Bart meer dan beu. Ze houdt van zijn rock ’n roll kantje, maar zou dat graag eens updaten. Hij heeft uit liefde voor zijn vriendinnetje Jani’s hulp ingeroepen. Wat hij niet had verwacht, was dat deze make-over ook voor hem en zijn lange krullen wel eens drastische gevolgen zou kunnen hebben..

Zo Man Zo Vrouw, morgen om 20u30 bij VIJF

Ann en Michèle helpen Agna en haar vier zonen aan een gezellige woonkamer
Michèle pikt vandaag Ann op in haar Oost-Vlaamse thuis. Het is een vrijstaande woning met veel lichtinval. De open ruimte weerspiegelt Anns open en sociale karakter. Aandachtstrekkers zijn onder meer het speelgoed van dochtertje June, maar ook hun bijzondere huisgenoot `JP'. Het interieuravontuur speelt zich ditmaal af in Nieuwerkerken, op de grens van Limburg en Vlaams-Brabant. Daar woont de alleenstaande moeder Agna Vangeffelen (41 jaar) met haar vier flinke zonen Senne (14 jaar), Jorrit (10 jaar) en de tweeling Robbe en Ferre (9 jaar). Agna kocht zo'n 14 jaar geleden samen met haar toenmalige echtgenoot, een vrijstaande gelijkvloerswoning. Sindsdien is er weinig in het huis veranderd, behalve dan dat de meubels vertrokken samen met de echtgenoot. Agna was heel blij met de tweedehandsmeubels die ze toen van familie kon krijgen, ook al zijn dat niet de meest trendy stukken.

Ondanks haar pogingen om de woning alsnog gezellig te maken, is dat nooit gelukt. De meest effectieve manier, is waarschijnlijk het verduisteren van de ruimte door de rolluiken neer te laten en wat minimale sfeerverlichting aan te knippen. Agna en haar vier jongens kruipen dan dicht bij elkaar in de zetel. Zo is het voor hen leefbaar. Maar hoe fijn zou het zijn om hier echt een gezellige woonkamer te hebben, die ook het daglicht mag zien? Een perfecte opdracht voor Michèle, die samen met haar twee vakmannen in no-time een landelijke comfortzone creëert.

Grootse Plannen met Ann Van Elsen, morgen om 21u15 bij VIJF

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: