Over zijn weg naar de top en maatschappelijke problemen

"Deze is voor al mijn fans, m’n hele fam, m’n vrienden en de streets. Bedankt voor het supporten van Josylvio vanaf day one. Jullie hebben mijn leven veranderd." - Josylvio

Na vier succesvolle soloplaten, twee compilatie-albums met zijn Hella Cash Gang, twee nummer 1-albums en vier nummer 1-hits in Nederland , brengt Josylvio (Joost Theo Sylvio Youssef Abelgalil Dowib, 1992) vandaag zijn vijfde studio-album ‘Abu Omar’ uit. Op ‘Abu Omar’ (Arabisch voor ‘vader van Omar’) komen de kenmerkende flows van Josylvio's eerdere albums als ‘Ma3seb’ en ‘2 Gezichten’ samen met zijn liefde voor West Coast Hiphop, geïnspireerd door onder anderen Tupac, Snoop Dogg en Future.

Josylvio laat op ‘Abu Omar’ een persoonlijke kant van zichzelf zien. De albumtitel verwijst naar zijn eerstgeboren zoon Omar en benadrukt de invloed die het vaderschap heeft op zijn leven. Hij rapt over zijn ontwikkeling van jongen van de straat naar succesvol artiest, zakenman en labeleigenaar.

Dat verhaal komt ook terug in de art direction en videoclips van ‘Abu Omar’, waarvoor de film ‘Belly’ (1998) de inspiratie vormde. Naast zijn persoonlijke verhaal geeft Josylvio op ‘Abu Omar’ ook zijn visie op problemen die spelen in de hedendaagse maatschappij, met teksten die voor een breed publiek herkenbaar zullen zijn – van straatdealers en hosselaars tot alleenstaande moeders.

Op dit album werkt Josylvio samen met enkele van de grootste hiphop-artiesten van dit moment, zoals Kevin, Hef, Adje en Lijpe. Ook Hella Cash Gang-collega’s Sam J’taime en KA, en aanstormend talent Yssi SB zijn op ‘Abu Omar’ te horen. De producties, die leunen op de jaren negentig, zijn in handen van onder meer OG Vibez, Spanker en Project Money. Één van de meest opvallende producties op ‘Abu Omar’ is van Esko, wie recentelijk is hersteld van een burn-out. Hij speelt al jaren een belangrijke rol in het leven van Josylvio - op zowel zakelijk als persoonlijk gebied - en mocht daarom ook zeker niet ontbreken op deze plaat.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over