Tijdens Night of the Proms 2017 geven dames de toon aan. De Britse soulzangeres Joss Stone, de voormalige Spice Girl Melanie C en onze eigen Isabelle A zijn de eerste namen die op de affiche worden geplaatst voor de concerten in Antwerpen en Hasselt. Ook de 16-jarige pianiste Emily Bear, bekend in Amerika van tv-optredens in o.a. de Ellen DeGeneres Show, tekent present. Voor het derde jaar op rij staat het orkest onder leiding van de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche. Binnenkort worden nog meer namen bekendgemaakt.

Joss Stone, Grammy-winnares en soullegende

Soul-, r&b-, en blueszangeres Joss Stone maakt in november haar Night of the Proms-debuut. Als zestienjarige verbaasde de Britse de muziekwereld met het spraakmakende coveralbum ‘The Soul Sessions’ (2003). Het wekte ongeloof dat ze de nummers op haar debuut op zo’n jonge leeftijd had ingezongen. Haar stem leek namelijk veel meer op die van een door het leven getekende zangeres die er al jaren in rokerige nachtclubs op zitten. Het album werd dan ook zeer snel een moderne klassieker, waarvan er sindsdien miljoenen exemplaren zijn verkocht. Zelf beschouwt ze haar tweede album ‘Mind, Body And Soul’ (2004) als haar echte debuut, omdat ze de nummers hiervan grotendeels zelf heeft geschreven. Hits uit dit album zijn ‘You Had Me’ en ‘Right To Be Wrong’. Haar derde studioalbum, ‘Introducing Joss Stone’, was goed voor het hoogste debuut van een Britse solozangeres in de hitlijsten van de VS. Haar soulvolle stem leverde haar in 2006 een Grammy Award op. Haar meest recente album ‘Water For Your Soul’ (2015) was haar eerste reggae-album en leverde haar de titel van ‘Billboards Reggae Artist of The Year’ op. Een pittige dame dus die verrast in heel veel gedaantes.

Popicoon Melanie C

Joss Stone deelt het podium met haar landgenote Melanie C, die in de jaren negentig de wereld rondtoerde als lid van de popsensatie Spice Girls (‘Sporty Spice’) en toen alle verkooprecords brak. Eind 1998 debuteerde ze als soloartieste aan de zijde van Bryan Adams met het nummer ‘When You’re Gone’. Solo scoorde ze met de top 10-hits ‘Never Be The Same Again’ en ‘I Turn To You’. Op Night of the Proms zal ze zowel hits uit haar solocarrière vertolken als nummers van de Spice Girls.

Talent van eigen bodem met Isabelle A

Naast deze internationale gasten prijkt ook onze Vlaamse Isabelle A op de affiche. Zij gooide eerder dit jaar hoge ogen in het populaire tv-programma ‘Liefde Voor Muziek’. Met succes bracht ze recent het album ‘Zo Zal Het Zijn’ uit, dat sinds de release in de top 5 van de Album Top 50 blijft staan. Isabelle A is erop gebrand dit najaar iets unieks te brengen met de andere artiesten en muzikanten van Night of the Proms.

Emily Bear: indrukwekkend pianotalent uit Amerika

De klassieke artieste dit jaar is meteen ook de jongste ooit op Night of the Proms. De Amerikaanse Emily Bear – op 30 augustus wordt ze 16 – staat al op de planken sinds haar 5de en trad 6 maal op in de Ellen Degeneres Show op de Amerikaanse televisie; de allereerste keer was ze 6. Ook concerteren in het Witte Huis, in de befaamde Carnegie Hall en een album producen met 28-voudig Grammy Award-winnaar Quincy Jones kan ze van haar bucketlist schrappen. Tijdens Night of the Proms wil ze het publiek niet alleen laten genieten van haar virtuoze pianospel, maar ook tonen hoe je op een klavier de grenzen tussen verschillende muziekgenres kan doen vervagen.

Over Night of the Proms

Night of the Proms is een muziekspektakel met optredens van artiesten uit uiteenlopende genres, vermengd met klassieke muziek. Het concept werd al internationaal bekroond met een Emmy Award, een Goldene Kamera en een Live Entertainment Award. Het evenement werd door meer dan 10 miljoen bezoekers bijgewoond in Europa en de Verenigde Staten.

Sinds 1985 is het een jaarlijks weerkerend evenement in het Antwerpse Sportpaleis. Dit jaar trekt het spektakel voor het tweede jaar ook naar de Ethias Arena in Hasselt. Op deze editie wordt voor het eerst uitgepakt met een thema. Binnen het concept ‘Contrast’ zullen, op vraag van het publiek, de vaste waarden zoals het koor Fine Fleur, het orkest Antwerp Philharmonic Orchestra, de backings The Pretty Vanillas en de band NOTP Backbone prominenter aan bod komen in de show.

Night of the Proms is een productie van PSE-Belgium en speelt in november en december 2017 25 shows in diverse steden in België, Duitsland, Nederland en Luxemburg.

Night of the Proms 2017, in Ethias Arena Hasselt op woensdag 22 november om 20.30 uur, in Sportpaleis Antwerpen op donderdag 23, vrijdag 24 en zaterdag 25 november om 20.30 uur. Kaarten van 26 tot 52 euro. Bestellen via Tele Ticket Service 070/345.345 (max. € 0,30/min.), vanuit NL: 0900-45.000.45 (€ 0,45/min.) of www.notp.com/belgie. Groepstarieven en groepsboekingen (+20 personen) via 03 400 60 44 of groepen@sportpaleisgroup.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: