Als enthousiaste liefhebber van België en fan van De Kreuners, wilde Joost Klein een typische 'Joost'-versie maken van 'Ik Wil Je'. Joost zegt zelf dat hij stiekem de Belgische nationaliteit heeft, “Ik heb niet voor niets 'België' in het groot op mijn been getatoeëerd. Denkend aan o.a. Studio 100, Kabouter Wesley & Stromae. De warmte en de liefde die ik voelde in België, voelde als thuis komen. Mijn eigen versie maken van jullie Belgian Classic, is mij dan ook een grote eer! ☆ PS: ik zoek een huis in België !!!!!!”

Walter zelf hoefde niet lang na te denken over de samenwerking, “Het waren mijn dochter Luka en haar vriend Louis, een goeie vriend van Joost, die me attent maakten op de artiest Joost Klein. Vooral het nummer “Door de kerk “ dat ze me lieten horen maakte dat ik de volledige cd “Albino” beluisterde. Toffe ritmes, melodieën en vooral sterke teksten. Toen hij vroeg om aan de slag te mogen gaan met “Ik wil je” moest ik geen seconde nadenken. En het resultaat is fantastisch.”

Gisteren stuurde Joost via zijn Instagram al deze spannende teaser de wereld in voor 'Ik Wil Je', die ondertussen al al goed is voor meer dan 70.000 weergaves en meer dan 900 uitbundige comments. Op minder dan veertien uur tijd scoorde de single-aankondiging ook al meer dan 9000 likes en ongeveer 350 comments. De knotsgekke videoclip werd zonet online geplaatst en is al meer dan 6000 keer bekeken en telt goed aan.

Videoclip Joost feat. De Kreuners - 'Ik Wil Je'

Vanuit het verre Friesland wist Joost al menig Belg aan het bewegen te brengen op zijn vorige singles 'Scandinavian Boy', 'Albino' en 'Buurman'. Zijn live-reputatie is ongeëvenaard; zo stond hij tweemaal in een uitverkochte Vooruit en speelde hij vorig jaar op de mainstage van Pukkelpop. Naast muziek maken, houdt hij zich bezig met het creëren van digitale kunst en het schrijven van boeken.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over