Op dinsdag 22 oktober geven jongeren in het MNM-programma Generation M hun mening over alcohol in het verkeer. Uit onderzoek van MNM en VAB bij jongeren blijkt dat 1 op de 3 jongeren vindt dat alcohol en rijden kunnen samengaan. Nergens anders in Europa denken zoveel chauffeurs dat ze onder invloed kunnen rijden.

Dj Karolien Debecker nodigt Peter (anoniem) uit in de studio. Peter veroorzaakte enkele jaren geleden een dodelijk ongeval nadat hij alcohol gedronken had. Peter: “Ik had die avond acht pintjes gedronken, maar ik voelde mij goed dus stapte toch in mijn auto. En toen ging het mis.”

De uitzending van dinsdag kadert in de verkeersmaand van MNM. Nethoofd Rino Ver Eecke: “Als geëngageerde radiozender die dicht bij zijn jonge luisteraars wil staan, kunnen we een belangrijke rol spelen in het sensibiliseren rond alcohol in het verkeer.”

Over Generation M

Van maandag tot en met woensdag presenteert MNM-dj Karolien Debecker van 21 uur tot middernacht het programma Generation M. In het programma krijgen jongeren een podium om met elkaar in discussie te treden over maatschappelijke thema’s. Zo wijdde Karolien recent nog uitzendingen aan thema’s als uit de kast komen, pesten en de burgeroorlog in Syrië. Na de uitzending van dinsdag over jongeren en alcohol in het verkeer gaat het op woensdag 23 oktober in Generation M over “de eerste keer”.

Generation M over jongeren en alcohol in het verkeer: op dinsdag 22 oktober van 21 uur tot middernacht op MNM met Karolien Debecker

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over