Jong, oud, solo of in groep: op vrijdag 6 december 2013 staat een nieuwe bonte mix van talenten te trappelen om het Belgium’s Got Talent-podium te bestormen. Hun doel? Het beste van zichzelf geven en de voorlaatste finaletickets mee naar huis nemen.

De 7-koppige blazersformatie Mr. Sousa & The Barracudas heeft Kempische roots. Deze professionele muzikanten willen samen het idee uit de wereld helpen dat orkesten per definitie saai en on-sexy zijn. Opvallend is hun drummer met vissenkopmasker, The One. Zijn identiteit werd tot nu toe halsstarrig verborgen gehouden… Vallen de maskers af tijdens de liveshow?

De twee jongste talenten uit de derde liveshow, Yamuna en Tristan, proberen de kijker te overtuigen met dans. Tristan, de 5-jarige kleuter van Filipijnse afkomst uit Eke-Nazareth, veroverde Vlaanderen en de wereld met zijn auditie op Psy’s Gangnam Style. Het YouTube-filmpje werd bijna 7 miljoen keer bekeken. In de liveshow van aanstaande vrijdag danst Tristan opnieuw op een nummer van zijn favoriete artiest Psy.

Yamuna is 10 en komt uit het Antwerpse. Tijdens de audities bracht ze een feeërieke Bollywooddans. Alleen weliswaar, want haar danslerares Maya Sapera moest verstek laten gaan wegens een knieblessure. Yamuna liet zich niet afschrikken en trok dan maar alleen het podium op. Met succes, want vrijdag staat ze in de liveshow en slaat ze opnieuw aan het Bollywooddansen.

Beatbox en tapdans. Het lijkt een vreemde combinatie, maar het duo Selective bewijst het tegendeel. De 28-jarige Dennis De Raeymaekers heeft het syndroom van Gilles de la Tourette en beatboxt om zijn zenuwtics onder controle te houden. Zijn compagnon Erkan Karaca (31) vervolledigt de act met tapdans. Voor de liveshow belooft het tweetal alvast origineel uit de hoek te komen.

De 53-jarige Joris Goens, ofwel Belleman Joris Veurne, slaagde er tijdens de auditieronde niet in om het wereldrecord ‘druiven vangen met de mond in 3 minuten’ te verbreken. De teller bleef staan op 206 druiven. Toch kon Joris de jury overtuigen van zijn kwaliteiten en ging hij door naar de liveshows. Vrijdag doet de Belleman opnieuw een gooi naar een vermelding in het Guinness Book of World Records. Slaagt hij er deze keer in meer dan 213 druiven te vangen in 3 minuten?

De West-Vlaamse Laurins en Gaelle schopten het vorig jaar met TransPopperz tot de top 3 in de liveshows van Belgium’s Got Talent, maar een finaleplaats ging op het nippertje aan hun neus voorbij. Dit jaar gaat het duo voor meer, en wel met de dansgroep MAD-StyleZ uit Kortrijk. Met het oog op dat felbegeerde finaleticket heeft de groep sinds hun auditie hard gewerkt aan een nieuwe, originele dansact.

Hoewel hun groepsnaam anders doet vermoeden, bestaat de Gentse theaterdansgroep The Big Fat Ballerina’s uit twaalf danseressen tussen 11 en 15 jaar jong. Met hun naam wil de groep komaf maken met het clichébeeld van frêle meisjes die eindeloos trainen en hun lichaam op de proef stellen. Van de jury kregen The Big Fat Ballerina’s een dikke ja en een plaats in de liveshow. Ook nu zullen ze kijkend Vlaanderen proberen te betoveren met een sprookjesachtige dans.

Het Kempische trio Tri Viocal lokte met hun auditie enkele lyrische uitspraken van de jury uit. Karen sprak zelfs van een uniek geluid waar ze hun handelsmerk van moesten maken. Nicky en Anke brengen vrijdag samen met hun broer Yennick een eigen versie van Tu Vuò Fà L’Americano, een nummer uit de jaren 50 dat beter bekend is in de recente versie van Yolanda Be Cool.

Belgium’s Got Talent liveshow 3 op vrijdag 6 december 2013 om 20.35 bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: