De Ridders van de ronde keukentafel was de allereerste musical van Deep Bridge, het nieuwe productiehuis, dat in première ging. Meteen ook de musical met de grootste en jongste cast voor Deep Bridge. Dit konden wij en enige collega acteurs niet missen dus gingen we op zondag 29 oktober naar theater ’t Eilandje voor de première.

De musical werd gebaseerd op het kinderboek van Mark Tijsmans. Naast het boek schreef Mark ook het script en de liedjesteksten en bovenal regisseerde hij deze jongerenbende ook nog eens richting het goede pad. “De Ridders van de ronde keukentafel” vertelt het verhaal van een stel jongeren die in en rond het kasteel van Camelot wonen. Ze zijn daar in veiligheid gebracht toen Koning Uther ten strijde trok tegen de Saksen. De rijke jongeren die van adel zijn krijgen een vertrek in het kasteel, de armere krijgen een tentje in de tuin eromheen. Op die gekke oude tovenaar Merlijn (Ludo Hellinx) na is er geen enkele volwassene aanwezig. Hij zou dus de logische leider zijn, maar Merlijn is te druk bezig met het ideale recept van gebraden kip te zoeken. De jongere moeten dus zelf een leider kiezen. De adel vindt het maar zelfsprekend dat iemand van hen de leiding neemt. Maar niet alle adel blaast zo hoog van de toren. Tristan (Thomas Servranckx) en Kay (Mathieu van Nieulande) spelen liever met de gewone jongens. Zij bieden dan ook hulp als Balin (Nolle De Kock) en Balan (Remi De Smet), twee boerenzonen, dringend een slaapplek nodig hebben. Ook één van hun beste vrienden Arthur (Kobe Verdonck) blijkt maar een vondeling te zijn. Het groeide op in het gezin van Kay.

De jongeren worden het maar niet eens wie nu de baas mag zijn, maar dan komt Merlijn met een oplossing. Diegene die het zwaard van Excalibur uit de mesthoop kan trekken, wordt de nieuwe leider. Iedereen probeert meerdere malen maar niemand slaagt erin het zwaard eruit te halen. Er is uiteindelijk nog maar één iemand die nog niet geprobeerd heeft; Arthur. Die is namelijk te druk bezig met andere zaken. De roddel gaat dat hij te vondeling werd gelegd voor de deur van Merlijn en dat hij misschien wel eens de prins zou zijn. Dit wekt de aandacht van Gwynevere (Leonie Savaete). Naast dit nieuwe koppeltje staan er nog twee andere mensen zot van elkaar, namelijk Tristan en Isolde (Charlotte Boudry). Een verboden liefde, gezien Isolde gaat trouwen met de oudere broer van Tristan. Maar als je Isolde wat beter leert kennen, merk je dat je ze beter niet tegenspreekt. Ze kan nogal goed met een houten lepel overweg. De romance tussen Gwynevere en Arthur wordt echter verstoord als er ene Lancelot (Francis Geeraert) te voorschijn komt. Het is de zoon van een ridder en wordt de nieuwe beste vriend van Arthur. Maar niet alleen Lancelot brengt een beetje onheil met zich mee, er wacht Camelot nog donkere tijden als Mordred (Rick van den Belt) en zijn halfzus Morgana (Kyara Cabooter) op het kasteel aankomen. Zal Arthur de ridders en ridderinnen in het gareel kunnen houden? Kan hij hen redden van de slechte plannen van Mordred? Zal hij zijn geliefde Gwynevere kwijtspelen aan zijn beste vriend Lancelot?

De ridders kwamen in augustus samen om te repeteren, weeral een tijdje geleden. Maar toch zaten al die noten, dansmoves en tekst er nog volledig in. De 27 ridders leverden, ondanks hun jonge leeftijd, een prachtige prestatie! Heel wat talent verscheen op de planken, waar we later nog veel van zullen horen. Naast al dit jong talent, hadden we nog een grote rots in de branding. Ervaren rot in het vak Ludo Hellinx (Merlijn) mocht deze jonge bende in het gareel proberen houden. Hij was echter niet de enige volwassene, hij werd bijgestaan door de young professionals Emelien Raats (Viviane) en Rick van den Belt (Mordred).

De liedjes werden gemaakt door Ad van Dijck (muziek) en Mark Tijsmans (tekst). Het waren nummers die je niet snel zal vergeten en perfect aangeleerd door Vocal Coach Goele De Raedt. De jongeren zongen alsof het niets was en een prachtige samenzang vulde de zaal. Ook de solo nummers waren stuk voor stuk heel sterk. Nummers als “De zomer van de grote droogte” en “Sexy kissing” blijven als oorwormen nog een paar dagen hangen. Naast het spel en de zang heeft de cast ook wat afgedanst op de choreografie van Florian Boutonnier. Het gehele plaatje was perfect en was fijn om te zien. Een musical waar je vrolijk van wordt, maar ook soms heel stil. Een brok energie wordt op je losgelaten en zwakt geen enkele minuut af. De nodige dans en muziek worden speels afgewisseld met een snuifje humor. Als je deze herfstvakantie op het weekend erna nog niet weet wat te doen, ga dan zeker eens een kijkje nemen! De cast en crew stond er helemaal op de allereerste voorstelling van Deep Bridge en zorgden samen voor een groot succes. Ben je ook wel benieuwd? Ga dan nog snel een kijkje nemen en laat je meeslepen in het verhaal van Arthur en zijn ridders.

Meer tickets en info kan je vinden op www.deepbridge.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: