Op een zonovergoten zaterdag strijken de figuren van Studio 100 neer op het provinciaal domein De Schorre. Het Studio 100 Zomerfestival deed ook echt zijn naam aan. Met twee podia, verschillende eetgelegenheden en een revue aan artiesten kan je het festival-gevoel echt niet weg denken.

Terwijl het Zomerfestival 2019 uitverkocht was, was het zeker geen koppen lopen. Voor het grote podium vormde zich een kleine menigte van kinderen en enkele volwassenen. De kinderen hadden plaats om te dansen en iedereen kon rustig meegenieten van de muziek. Studio100 had met zijn opzet ook echt een festival-gevoel nagestreefd. Elke Studio100-artiest trad er op met een set tussen een kwartier tot een halfuur en het geheel werd allemaal aan elkaar gepraat door de artiesten zelf. Alleen de inleiding en het afsluiten van een deel werd verzorgd door James & Joyce. In het huidige sociale media tijdperk zijn natuurlijk ook de meet & greet ook een grote must en meerwaarde. Voor elk optreden konden de jongsten hun idolen al op voorhand ontmoeten en de nodige selfies trekken. Iets wat de nodige rijen met zich meebracht.

Er werd in verschillende sets opgetreden op de mainstage. In de eerste set kregen we Maya De Bij, Campus12, Nachtwacht en Samson & Gert voorgeschoteld en in de tweede Mega Mindy en Baba Yega en in de laatste set stonden Piet Piraat, Kabouter Plop en natuurlijk niet te missen K3 in de line up, allemaal onder leiding van de XL band. Omdat Vlad dringend terug naar Schemermeer moest, konden de kinderen enkel van Wilko en Keelin genieten. Ook Piet Piraat en Kabouter Plop waren als enige vertegenwoordigers van hun normaal vrolijke bende aanwezig. Gelukkig lieten de kinderen dit niet aan hun hart komen. Ook de dansers van Dansstudio Ijvi Hagelstein moeten herkend worden in dit alles. Zij hebben alle artiesten met uitzondering van Ghost Rockers en Campus12 ondersteund met de nodige choreografieën en stonden dus vanaf 11u tot 14u30 op het podium de longen uit hun lijf te dansen.

De verrassingact van de dag was Ghost Rockers, die hun allerlaatste optreden gaven. Na hun vijf jarige carrière bij Studio100 zullen we Mila, Charlie, Jonas en Jimmy niet meer op een podium zien neerstrijken als de stoere Ghost Rockers. Naast de mainstage stond er boven op de put ook nog een kleiner, maar niet minder leuk podium. Hier werden dansinitiaties door de dansers van K3 gegeven, maar ook de getalenteerde kinderen van de Sterrenstudio gaven het beste van hunzelf op dit podium. Het is jammer dat ze zo verstopt stonden, want jongens, wat een talentjes. Voor elk Studio100-figuur hebben ze een mini-versie gevonden, die ofwel even goed kan zingen of dansen (of beter) als de échte.

Om 15u werd het Zomerfestival omgebouwd voor het volgende openlucht festival van de dag en om 16u gingen de deuren weer open voor Lekker Klassiek. Voor de derde editie van dit culinaire festival worden niet enkel je oren, maar ook je smaakpapillen aangesproken. In verschillende foodstands kon je genieten van eten van topniveau van o.a. Roger van Damme, Jan Tournier en Jeroen De Pauw. Terwijl je rustig een hapje nuttigde, werden je oren gestreeld door het Symfonie orkest Vlaanderen.

Dit jaar werd je niet enkel op het klassieke oeuvre van Symfonie orkest Vlaanderen getrakteerd, maar was er ook een streepje musicalmuziek aanwezig. Onder leiding van Dirk de Caluwé brachten Symfonie orkest Vlaanderen en het Studio100-koor, samen met solisten Jonas Van Geel, Peter Van de Velde, Jelle Cleymans en Free Souffriau de Studio100-musicals Daens, 40-45 en 14-18 tot leven. De avond werd aan elkaar gepraat door Kobe Ilsen, die interessante weetjes over elk stuk wist te vertellen. Vervolgens werd de avond voortgezet door Lorenzo Bovitutti die o.a. muziekstukken van Beethoven en Liszt bracht en we sloten de avond af met het voltallige symfonisch orkest o.l.v. Azis Sadikovic. Een zeer geslaagde dag en avond, dus!

Tekst: Sofie Paternoster

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over