Jon Doe One is het alter ego van Hannes d’Hoine, een bassist en componist uit Antwerpen die het podium deelde met een hele rist nationale en internationale artiesten waaronder DAAU, Dez Mona, Craig Ward, Toumani Diabate, Tony Allen, Blackie and the Oohoos en Ellen Schoenaerts.

Zijn samenwerking met Sjoerd Bruil en Magnum fotograaf Sohrab Hura was het zaadje waaruit de plaat Small Numbers zou groeien. Hij nodigde een aantal bevriende muzikanten uit voor hun muzikale bijdrage: Elko Blijweert, Jeroen Stevens, Michaël Brijs en Han Stubbe. Uit de sessies distilleerde hij 8 tracks. Clockwork is de tweede track van de plaat. Uurwerken, gitaren, drums en analoge synths die elkaar aansturen in een machinerie van polyritmiek. Denk John Carpenter meets Aphex twin meats Vangelis.

Philippe Van Beumen leverde de videoclip. De twee liepen elkaar tegen het lijf op de academie van Antwerpen en maakten eerder een experimentele kortfilm. Dat smaakte naar meer. Het resultaat is een bevreemdend cgi universum waar robots de dienst uitmaken en een gigantische machine draaiende houden. Of net niet.

LIVE

  • 09/06, De Studio Antwerpen
  • 23/06, Tenace, Brussel

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over