Jon Doe One is het alter ego van Hannes d’Hoine, een Antwerps contrabassist die met een hele rist artiesten samenwerkte zoals Die Anarchistische Abentunterhaltung, Dez Mona, Blackie and the Oohoos, Liesa Van der Aa, Ellen Schoenaerts, Mark Mulholland en Craig Ward (op hun laatste album, “the darkness between the leaves”, speelden ze met Tony Allen en Toumani Diabate) en vele anderen. Hij componeerde muziek voor theater- en dansgezelschappen in België en Nederland waaronder Eisbär Performance Group, Naomi Velissariou, T.R.A.S.H. en Panama Pictures. Daarvoor gebruikte hij hoe langer hoe meer elektronica naast traditionele instrumenten. Zijn laatste samenwerking was een compositie bij een slide show van Sohrab Hura (Magnum) getiteld “The lost head and the bird”, en werd erg goed onthaald. “The lost head and the bird” speelt momenteel op festivals wereldwijd.

Begin vorig jaar besliste hij om een album te maken onder eigen naam. Hij nodigde enkele vrienden uit (Elko Blijweert, Michaël Brijs, Jeroen Stevens, Han Stubbe en Gert Wyninckx) om te jammen over de tracks die hij had gemaakt en distilleerde 8 stukken uit deze sessies. Het resultaat heet 'Small Numbers' en wordt gereleased op 17 mei op Entr’acte (E237).

'Small Numbers' is de 237ste release van Entr'acte, een label dat in 1999 werd opgericht in Londen door Allon Kaye. Kaye is grafisch vormgever en brengt al jaren werk uit van klinkende namen in de elektronische underground.

Live

  • 9/05 De Studio, Antwerpen
  • 9/08 De Nor, Antwerpen

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over