Fantastisch nieuws voor de John Wick 3 – franchise: want zowel in de Verenigde Staten als in Nederland, heeft de nieuwste film zijn start niet gemist. De derde film in de reeks slaagt erin de fanbase nog uit te breiden. Zowel in de pers als bij het publiek zien we vele enthousiaste reacties. Dat succes vertaalt zich ook in de cijfers.

Zowel in de Verenigde Staten als in Nederland, prijkt de film bovenaan de box office. Zo is de film nummer 1 in de Verenigde Staten met een totaal van 57 miljoen dollar, en in Nederland nummer 2 met maar liefst 668. 270 euro na het eerste weekend. In vergelijking met de release van de tweede John Wick, behaalde de film in Nederland na het eerste weekend meteen al 30% meer in de Box Office. Dat belooft dus voor de Belgische release die vanaf woensdag 22 mei in de Belgische bioscoop te zien is.

Een greep uit de quotes van de Belgische, Nederlandse en internationale pers :

  • "Schitterende actie, kinetische choreografieën… My kind of movie". (Humo, Erik Stockman)
  • “Bikkelhard, bruut, krankzinnig en verrassend onderhoudend” AD – 4**** (Maricke Nieuwdorp)
  • “De tegenstanders van John Wick zijn steeds kansloos, maar de manier waarop blijft verrassen.” “John Wick 3: Parabellum biedt de overtreffende trap van de actie die in de vorige films werd geïntroduceerd.” - De Volkskrant – 3*** (Berend Jan Bockting)
  • “actie van de bovenste plank” - De Telegraaf – 4**** (Marco Weijers)
  • “Het derde hoofdstuk van de John Wick-serie opent met een explosieve ouverture die de boeken in kan als het hoogtepunt van de trilogie” - Het Parool – geeft geen sterren (Bart van der Put)
  • "An Epic of choreographed mayhem that expands the Wickiverse in mostly pleasing ways, it is destined to satisfy fans of this surprise -hit franchise: If its ludicrous aspects bug you, what the hell are you doing here?" - (The Hollywood Reporter ( John Defore)
  • "You can wait around and hope for a bigger, badder burst of action fireworks than John Wick 3, but you'd be kidding yourself. The wow factor is off the charts". Rolling Stone (Peter Travers) (4.5/5)
  • "It's a hard - R live action cartoon, and it is superb, wall-to-wall action entertainment." Chicago Sun Times (Richard Roeper)

Synopsis :

‘s Werelds dodelijkste huurmoordenaar John Wick (Keanu Reeves) slaat op de vlucht nadat hij een lid van The High Table heeft omgebracht. Met een premie van 14 miljoen dollar op zijn hoofd, wordt hij het doelwit van de meest gevreesde criminelen op aarde.

Release in België : 22 mei 2019

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over