Schuurpapieren soulstem overspoelt Europa met ‘Tribute’!

“Dit wordt een grote meneer”. Voor de zomer bombardeerden we de strak in het pak zittende John Newman als de nieuwe golden boy van het Britse pop/soulcircuit. Met zijn authentieke schuurpapieren soulstrot klom hij met eerste single ‘Love Me Again’ gestaag richting de top van de Europese charts terwijl debuut ‘Tribute’ nog geperst moest worden. Newman deed toen vooral een belletje rinkelen als gastzanger op Rudimental’s ‘Feel The Love’ en ‘Not Giving In’. Een dikke hit (‘Cheating’), een afgeladen AB Club, een bejubelde plaat op poleposition in de UK en enkele tientallen miljoenen views op youtube later kunnen we dit statement gerust aanpassen: dit is een grote meneer!

Zijn soul en funk-geobsedeerde moeder besmette hem van kindsbeen af met de Stax- en Motownmicrobe en Otis Redding en Marvin Gaye dienden als inspiratie voor de catchy tunes op ‘Tribute’. Inspiratie heeft deze 23-jarige duizendpoot alleszins genoeg want naast topsongs schrijven bokst hij ook videoscenario’s in elkaar, remixt hij zijn songs en ontwerpt hij tussendoor nog zijn eigen outfits ook. 

Om af te sluiten nog een kleine voorspelling… Nieuwe single ‘Losing Sleep’, losgelaten vanaf december, zal opnieuw onze nationale radio’s overspoelen. En hebben we al gezegd dat John Newman de nieuwe golden boy van het Europese pop/soulcircuit is?

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
John Newman
Datum: 
woensdag, 26 februari 2014
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over