Ter gelegenheid van zijn nieuwe single “Surefire” onthult de Amerikaanse ster John Legend het nieuws van zijn volgende tournee ‘Darkness And Light Tour’ die ook Vorst Nationaal aandoet op 5 oktober aanstaande.

Het succesverhaal van John Legend begint op 20-jarige leeftijd. Als literatuurstudent aan de universiteit van Pennsylvenia wordt hij voorgesteld aan Ms. Lauryn Hill. Ze neemt hem aan als pianist voor het nummer “Everything is Everything” uit haar solodebuut ‘The Miseducation of Lauryn Hill’. Wanneer Legend afstudeert gaat hij meteen aan het producen, schrijven en opnemen van eigen muziek. In diezelfde periode komt hij in contact met Kanye West, die hem niet alleen vraagt om enkele zangpartijen te verzorgen op sommige van zijn nummers, maar meteen ook een contract onder de neus schuift bij G.O.O.D. Music. In 2004 brengt John Legend eerste langspeler ‘Get Lifted’ uit. Het album wordt meteen de hemel in geprezen en levert hem een reeks Grammy Awards op, waaronder die voor ‘Best R&B Album’ en ‘Best New Artist’.

De rest is gekend: de artiest stapelt de artistieke successen op met albums zoals “Once Again,” “Evolver,” “Wake Up,” in samenwerking met The Roots en “Love In The Future.” Hiermee verzamelt hij ook een indrukwekkend aantal prijzen, waaronder 10 Grammy Awards in totaal, maar ook o.a. een Oscar en een Golden Globe Award. Hiernaast heeft John Legend ook een berg hits op het palmares staan, waaronder “Ordinary People”, “Green Light” ft. André 3000, “All Of Me” en “Love Me Now”. Dat laatste nummer was de eerste single van zijn jongste album ‘Darkness And Light’, verschenen in december van vorig jaar. Sinds die release heeft de artiest overigens niet stilgezeten! Hij was één van de executive producers én sterren van de kaskraker ‘La La Land’ en verzorgde in samenwerking met Ariana Grande ook de title track van de recente remake van ‘Belle en het Beest’.

John Legend treedt op donderdag 5 oktober op in Vorst Nationaal in het kader van zijn Europese tournee ‘Darkness And Light Tour’. De ticketverkoop voor dit concert start op vrijdag 31 maart om 9u00.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
John Legend
Datum: 
5 oktober 2017
Locatie: 
Vorst Nationaal, Brussel

Reservatie:

Meer over