De Amerikaanse singer/songwriter John Hiatt is dit najaar voor enkele concerten in Nederland. Op vrijdag 2 november treedt Hiatt solo en akoestisch op in de Maastricht Music Hall (Platte Zaal). Het vorige concert in 2005 in het MECC was een groot succes. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de bekende voorverkoopadressen van TicketService en Buro Pinkpop in Limburg.

John Hiatt geldt al decennia als een van de toonaangevende Amerikaanse singer/songwriters. Halverwege de jaren tachtig breekt hij door bij het grote publiek met het album "Bring The Family" en de daarvan afkomstige hit "Have A Little Faith In Me". Ook op de daaropvolgende albums "Slow Turning" en "Stolen Moments" werden grote successen.

Op zijn laatste album ‘Master of Disaster’ uit 2005, werkte Hiatt samen met de North Mississippi Allstars met wie hij in dat jaar ook Nederland aan deed voor een aantal concerten. Deze keer komt Hiatt alleen voor een viertal intieme solo concerten.

Als ‘special guest’ is Kim Richey door John Hiatt persoonlijk gevraagd de concerten te openen. Haar thuisbasis is Nashville (waar ze samenwerkte met ondermeer Mary Chapin Carpenter en Trisha Yearwood), maar recent is ze ook actief in London (waar ondermeer James Morrison op haar kon rekenen.) Haar jongste, zesde, cd is nu uit bij Vanguard: Chinese Boxes, een productie van Giles Martin, zoon van George en co-producent van het Beatles-Love project.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: