Johannes Genard heeft grootse plannen met het orkest en koor van Night of the Proms. De zanger van School is Cool maakte deze ochtend bij ‘de Madammen’ op Radio 2 zijn deelname bekend aan het muziekspektakel. Met deze aankondiging is de affiche compleet en vervoegt Genard een line-up die met Joss Stone, voormalige Spice Girl Melanie C, Isabelle A en Blanche enkel uit vrouwelijke zangtalenten bestond.

“Eerlijk gezegd, ik had nooit verwacht als soloartiest uitgenodigd te worden om op Night of the Proms op te treden. Maar ik moest er dan ook geen seconde over nadenken. Het is indrukwekkend als je beseft wat voor een arsenaal aan muzikanten Night of the Proms heeft: een volledig orkest, een koor, backing vocals, een band… Om nog maar te zwijgen van de andere soloartiesten met wie ik het podium zal delen. Dat biedt muzikaal zoveel mogelijkheden. Ik heb er nu al enorm veel zin in!” (Johannes Genard)

Een eigenzinnige sound creëren en toch aanstekelijke en toegankelijke nummers schrijven, het is weinigen gegeven. Als geen ander weet Johannes Genard fijne indiepop te verenigen met energieke drums, eighties synths en donkere en soms apocalyptische lyrics. In november wil hij die unieke baroksound vermengen met het orkest en koor van Night of the Proms, en de toeschouwers verrassen met nieuwe versies van zijn nummers.

Bij het grote publiek is Johannes ook gekend van het tweede seizoen van ‘Liefde Voor Muziek’, waarin hij nummers van onder anderen Belle Perez, Soulsister en Eva De Roovere in een nieuwe outfit stak. Zijn passie voor muziek ontdekte hij toen hij als 16-jarige een elektrische gitaar cadeau kreeg. Niet veel later richtte hij met enkele medestudenten School is Cool op, waarmee hij van café naar café trok. Enkele jaren nadien, in 2010, won de band Humo’s Rock Rally en lag de weg open naar optredens op Werchter, Pukkelpop, in de Ancienne Belgique, en landen zoals Nederland, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Ondertussen heeft School is Cool verschillende nummer 1-noteringen in de Afrekening op zak, en wordt de band geloofd voor het zopas uitgebrachte derde album: ‘Good News’.

Nog nooit zoveel vrouwelijk talent én Belgische artiesten op Night of the Proms
Het programma van Night of the Proms staat in contrast met de vorige edities. Met de huidige line-up staan er meer vrouwelijke artiesten op het podium dan ooit tevoren. Bovendien tekenen voor het eerst maar liefst 3 Belgische namen present. Het Britse soulfenomeen Joss Stone, voormalige Spice Girl Melanie C, Eurovisiesongfestivalzangeres Blanche en de populaire Isabelle A werden reeds toegevoegd aan de line-up. En met de beloftevolle pianiste Emily Bear en de ‘stresstest’ van Thomas Vanderveken staat de piano centraler dan ooit op Night of the Proms. Binnen het centrale thema van dit jaar, ‘Contrast’, worden ook de vaste waarden zoals John Miles, het koor, orkest en band dichter bij het publiek gebracht.

Night of the Proms 2017, in Ethias Arena Hasselt op woensdag 22 november om 20.30 uur, in Sportpaleis Antwerpen op donderdag 23, vrijdag 24 en zaterdag 25 november om 20.30 uur. Kaarten van 26 tot 52 euro. Bestellen via Tele Ticket Service 070/345.345 (max. € 0,30/min.), vanuit NL: 0900-45.000.45 (€ 0,45/min.) of www.notp.com/belgie. Groepstarieven en groepsboekingen (+20 personen) via 03 400 60 44 of groepen@sportpaleisgroup.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: