Toen een buitenlandse journalist ooit aan Toots Thielemans vroeg hoe hij zelf zijn succes kon verklaren, antwoordde de internationale Brusselaar: “Because everything I do, is between a smile and a tear.”

Die uitspraak was voor Johan Verminnen de vonk om het nummer te schrijven voor zijn gelijknamig nieuw album. Hierover zegt Johan: “Een betere samenvatting van mijn eigen leven en carrière kan ik zelf niet verzinnen.”

Met zijn vijfenzestigste verjaardag in zicht voelt het voor Verminnen als een bevrijding om een nieuw album uit te brengen. Het vorige album is immers al zes jaar oud. “De nieuwe cd ‘Tussen een glimlach en een traan’ is voor mij dan ook een stand van zaken en gevoelens, zeg maar een balans, opmaken. Nog steeds kijk ik vol grote verwondering naar een wereld – dichtbij en ver af - die ontroert en verscheurt.

Op het album vijftien songs die de ruggengraat van een nieuwe concertreeks in de cultuurcentra en op pleintjes zullen vormen. Opvallend is de bewerking van ‘Les rêves sont en nous’ (‘Alle dromen zijn van ons’), één van de mooiste songs van zijn Waalse vriend Pierre Rapsat, de zanger die helaas te vroeg overleed. Ook Jan Savenberg reikte 2 nummers aan.

Zijn liedjes pende hij meestal in Oostende, waar de 65-jarige artiest een kraaiennest (eigenlijk een ‘meeuwennest’) heeft om inspiratie op te zoeken. Gastmuzikanten als flamencogitarist Myrddin De Cauter en oude bekende Rony Verbiest op klarinet vulden zijn getrouwe muzikanten uitstekend aan. Een heerlijk vrouwelijk strijkkwartet Art=Shock kleurt op diverse songs passend de arrangementen van producer Bert Candries.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over