Ook Johan Verminnen ziet zich door de (broodnodige) corona maatregelen genoodzaakt een aantal concerten uit te stellen tot een latere datum, alle info daarover kan je terugvinden op zijn website. Ondertussen heeft hij met Lieven (Coppieters) een nieuwe versie opgenomen van 'Eiland vol Eenzaamheid', een nummer dat ze samen schreven. Het vervangt natuurlijk geen concerten maar het maakt het wachten aangenamer.

Na ‘Tussen een glimlach en een traan‘ en het live-album ‘Plankenkoorts‘ werd 'En daarna ga ik vissen" het nieuwe album van Johan Verminnen. Op dat album is ondermeer een samenwerking met een kleinkunsticoon Lieven Coppieters (Jus d’orange) te horen. Daar getuigen twee mooie liedjes van “Een eiland vol eenzaamheid” en “Tussen wal en schip”

"Toen Lieven Coppieters in 1976 zijn enige maar meesterlijke L.P. Jus d’orange uitbracht vond ik dat een mijlpaal in ons taalgebied. Zijn ragfijn gitaarspel en zijn vrije swingende zangstijl waren verrassend en nieuw. Toen ik hem na een concert in de Grote post in Oostende tegen het lijf liep onlangs vroeg hij mij om samen wat te schrijven en het lukte wonderwel. Dit is het resultaat, een verhaal over een alleenstaande vrouw die zich door het leven vecht. Voor de videoclip zingen we samen en de stemmen blenden en de vriendschap groeide" aldus Verminnen.

De versie die je hieronder ziet/hoort is dus een nieuwe opname waarbij Lieven meezingt.

Johan Verminnen is een wever, hij verbindt zijn lief en leed met de pijn, de vreugde van zijn volgers; hij weeft onze levensvragen tot een spinrag van ontroering. (Jari Demeulemeester)

About: De tijd is een steeds weerkerend thema voor de zanger die dit jaar vijftig jaar carriére viert. Inderdaad wat ging alles razendsnel sinds hij in ’69 begon via een ‘ Ontdek de ster’wedstrijd van de toenmalige B.R.T. met felicitaties van Toon Hermans. Of de vissen zullen bijten is een groot vraagteken voor de zanger, die meer dan ooit wil optreden voor zijn publiek, getuige de lange lijst concerten die op zijn agenda staan.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: