Pianist Joep Beving (46) en (songfestival)zangeres S10 (21) brengen vandaag een nieuwe versie van het nummer De Leven uit. Het origineel werd in 2011 uitgebracht door Sef, was de titelsong van de eveneens in dat jaar verschenen film Rabat, en is het lijflied van Joep's ernstig zieke manager Mark die in zijn laatste hoofdstuk op aarde stichting ‘De Leven’ heeft opgericht. De opbrengst van de remake gaat via stichting 'De Leven' naar onderzoek om immuuntherapie te starten in het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis, hét in kanker gespecialiseerde ziekenhuis en onderzoeksinstituut in Amsterdam. Het nummer is nu te beluisteren via deleven.nu.

Remake

Het idee voor de remake ontstond nadat er bij Bevings manager Mark Brounen kanker werd vastgesteld en hij daardoor gedwongen werd na te denken over muziek voor een komend afscheid. Daarnaast hoopt Brounen met het nummer en de in zijn naam opgerichte stichting onderzoek naar immuuntherapie te kunnen steunen, een behandeling die nu alleen onverzekerd in het buitenland kan plaatsvinden. ‘De remake van S10 en Joep zorgt ervoor dat je weer met veel aandacht naar de mooie woorden van Sef kunt luisteren. Ik hoop dat mensen de track net zo mooi en waardevol vinden als wij. Hopelijk kunnen we daarnaast via Stichting De Leven snel het onderzoek naar immuuntherapie in het Antoni van Leeuwenhoek starten. Dan hoeven in de toekomst mensen hiervoor niet naar het buitenland en zelf geld voor de behandeling in te zamelen. Daar is de leven in die gevallen vaak te kort voor’, aldus Brounen.

Voor Beving was het vanzelfsprekend om aan de remake mee te werken. ‘Deze versie van De Leven is er een om het leven te vieren en in het bijzonder dat van Mark. De tekst van het nummer is Mark ten voeten uit. De wetenschap van een naderend einde deed hem besluiten nog een extra tand bij te zetten en een stichting op te richten in zijn nalatenschap, in de hoop anderen te kunnen helpen in hun gevecht tegen kanker. Dat wij middels dit nummer een bijdrage mogen leveren aan dit doel en aandacht kunnen vragen voor zijn fundraiser en veiling is prachtig. Ik hoop dat de liefde er doorheen schijnt en dat het mensen zal raken opdat we hem nooit zullen vergeten, maar ook hen niet die onze hulp nodig hebben in hun vaak eenzame strijd.’

De keuze voor S10 werd gemaakt omdat zowel Brounen als Beving haar de meest passende persoon vonden met ook het talent om de tekst op de juiste manier te brengen. Sef, verantwoordelijk voor het origineel, is enthousiast over de remake: ‘Ik heb, door alle verschillende levens die dit nummer al heeft gehad, eigenlijk altijd al niet het gevoel dat ik kan zeggen dat het van mij is. Om het dan door S10 gezongen te horen voor een zo’n mooi doel, is heel bijzonder.’

Over Joep Beving

Joep Beving, geprezen componist en pianist, werd een sensatie nadat hij zijn debuut Solipsism in 2015 in eigen beheer uitbracht. Zijn muziek ging viraal en werd opgepikt door ’s werelds meest vooraanstaande klassieke label Deutsche Grammophon. Sindsdien volgden er nog een tweetal eigen albums, een rework album een een recente remix EP. Zijn muziek is meer dan een half miljard keer gestreamd en Joep gaf uitverkochte optredens over de hele wereld.

Over S10

S10 – de artiestennaam van de Hoornse Stien den Hollander – is inmiddels kroonprinses van de Nederlandse alternatieve pop. De 21-jarige artiest deelt door middel van zang, rap en spoken word haar meest persoonlijke verhalen. Met miljoenen streams op haar naam, samenwerkingen met Nederlands grootste artiesten en lovende reacties op haar werk van muziekrecensenten laat S10 keer op keer van zich horen. Afgelopen najaar werd bekend gemaakt dat zij tevens Nederland vertegenwoordigt tijdens het Eurovisie Songfestival 2022.

Via de website van stichting De Leven worden vanaf vandaag verschillende bijzondere items geveild. Er kan onder meer geboden worden op een ingelijste unieke modeschets door modeontwerpster Iris van Herpen, een gelimiteerde foto van topfotograaf Bastiaan Woudt en een kookles van Vjeze Fur, bekend van zijn kookboek Lekker Fred en De Jeugd van Tegenwoordig. De veiling loopt af op woensdag 26 januari 2022 en alle opbrengsten gaan naar het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis om hun onderzoek naar immuuntherapie te steunen. Daarnaast is het ook mogelijk om via de website te doneren.

Beluister De Leven

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over