Afgelopen week hoorde je op JOE fm de 70’s Top 700. Een lijst met de beste nummers van de jaren ’70, samengesteld door de JOE-luisteraars. Morgen is de Top 100 aan de beurt en die draaien de JOE-DJ’s volledig op vinyl. Dat hebben ze ondertussen weer helemaal in de vingers, want sinds maandag pikken ze er al geregeld een vinylplaatje uit.

Leve vinyl!

De muziek van de jaren ’70 is onlosmakelijk verbonden met vinyl. Veel liefhebbers zijn opnieuw op zoek naar de singles van toen. Omwille van de klank, de geur en uiteraard de muziek. Net omdat die vinyl plaatjes inmiddels zo zeldzaam zijn, zij ze ook erg gewild. JOE speelt daarop in, niet alleen door de beste 100 van de Top 700 te draaien vanop vinyl, maar ook door de volledige Top 700 op het originele vinyl weg te schenken. Om daarop kans te maken moet je blijven luisteren tot morgenavond 19u.

De 70’s Top 700

Bjorn en Lenke startten de 70’s Top 700 maandag met de Gibson Brothers en Cuba op nummer 700. Morgen beginnen zij rond 9u met 100 hoogst genoteerde nummers in de lijst. Om 10u nemen Alexandra en Jan het over. Tussen 13u en 16u presenteren Tess en Herbert het vervolg van de lijst. Leen en Raf tellen vanaf 16u af naar de nummer 1. Vorig jaar was dat voor de derde keer op rij Queen met Bohemian Rhapsody. Of Queen die plaats kan behouden of van de troon gestoten wordt door bijvoorbeeld ABBA, de nummer 2 van vorig jaar, hoor je rond 19u.

De volledige 70’s Top 700 is ook te volgen via JOE.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over