Een pitch om een liedje te schrijven voor de commercial van PLUS Supermarkt betekende voor singer-songwriter Joe Buck een vliegende start van zijn muzikale carrière. Zijn nummer ‘The Way You Take Time’ was op het moment dat het op televisie kwam niet meer dan twee coupletten en één refrein, toen de vraag vanuit radio voor een volledige versie ontstond. Het nummer werd massaal aangevraagd bij radio en bleek een grote hit. Vandaag brengt Joe Buck zijn nieuwe single ‘You Don’t See Me’ uit. De single, onderdeel van zijn debuutalbum, werd opgenomen onder leiding van Ilse DeLange en Tim Lauer in de studio in Nashville.

Tijdens zijn studie aan de Rockacademie in Tilburg begon hij songs te schrijven en dit bleef niet onopgemerkt. Ilse DeLange raakte enthousiast over de liedjes en bood hem een platencontract aan. Na zijn afstuderen in 2017 vertrok hij naar Nashville, waar hij veel songs heeft geschreven voor zijn aankomende debuutalbum. Met zijn single ‘The Way You Take Time’ had Joe Buck de TopSong op Radio 2 te pakken en wist hij alle radio playlists en diverse hitlijsten te bereiken. In oktober 2018 bracht hij de song 'Black' digitaal uit en diezelfde maand ging hij met Kacey Musgraves, Album of the Year Grammy Award winnaar, op tour door Scandinavië en Duitsland. Afgelopen zomer stond Joe Buck als eerste Nederlandse artiest op CMA Fest, het grootste countryfestival van Amerika.

Op vrijdag 11 oktober start Joe Buck zijn allereerste clubtour in een uitverkochte Luxor Live in Arnhem, de tour zal hem door heel Nederland brengen. Tijdens de show zal hij samen met zijn band een voorproefje geven van zijn muziek. Daarnaast zal de zanger ook op tour gaan met Ilse DeLange, die haar uitverkochte theatertour New Amsterdam deze week is gestart.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over