Op 1 maart 2014 zal Joe Bonamassa opnieuw de pannen van het dak spelen, ditmaal in het Koninklijk Circus te Brussel. Iedereen die hem ooit live zag, weet dat dit een zinderend concert belooft te worden dat iedere bluesrocker zal plezieren.

Joe kreeg de liefde voor muziek met de paplepel mee. Zijn ouders hadden een gitaarwinkel en op zevenjarige leeftijd speelde hij nummers van Stevie Ray Vaughan en Jimi Hendrix noot voor noot na. Zijn virtuositeit werd opgemerkt door B.B. King toen Bonamassa op twaalfjarige leeftijd zijn voorprogramma mocht verzorgen. De lijst van legendes met wie hij sindsdien samengespeeld heeft, is schier eindeloos: van Eric Clapton, Stephen Stills, Buddy Guy, Robert Cray, Steve Winwood tot Joe Cocker.

Zijn eerste bluesrockplaat nam hij in 1994 op met Bloodlines, een groep met de zonen van Robby Krieger (The Doors) en Miles Davis. Joe speelde ook in Black Country Communion, een supergroep met Glen Hughes (Deep Purple, Black Sabbath), Jason Bonham (Led Zeppelin) en Derek Sherinian (Billy Idol, Dream Theater). Daarnaast was hij lid van Rock Candy Funk Party en werkte hij succesvol samen met Beth Hart.

Sinds 2000 bracht de man tien solo-studioplaten uit. In mei 2012 verscheen het prachtige Driving towards the daylight, een collectie covers en originele songs. Het meest in het oog springend zijn de covers van ‘New Coat of Paint’ (van Tom Waits), ‘Lonely Town Lonely Street’ (Bill Withers) en ‘Stones in My Passway’ (Robert Johnson).

Maar de muziek van Joe Bonamassa bereikt slechts live, onder de gloed van de spots, zijn volle intensiteit. Getuige hiervan zijn de talloze officieel uitgebrachte concertregistraties. Op 29 oktober verschijnt “Tour De Force – Live in London”, 4 recent opgenomen dvd’s – op verschillende locatie’s en met een wisselend oeuvre - die zijn veelzijdigheid in de verf zetten: Power Trio Jam (The Borderline), Blues Night (Shepherd’s Bush Empire), Rock & Roll Night (Hammersmith Apollo) en Acoustic/Electric Night (Royal Albert Hall).

De virtuose groepsleden –gebonden door hun gezamenlijke liefde voor muziek- hebben beloofd om ter ere van het publiek (ja u) een tandje bij te steken. Thuisblijven is dan ook geen optie.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Joe Bonamassa
Datum: 
1 maart 2014
Locatie: 
Koninklijk Circus, Brussel

Reservatie:

Meer over