Undercover: wie wil de thesis van de Volt-reporter schrijven?

Op woensdag 9 oktober in Volt: helpt de e-sigaret om te stoppen met roken? Wakkeren de Rode Duivels een nieuw België-gevoel aan? We gaan undercover op zoek naar iemand die een thesis in onze plaats wil schrijven, Jo Vally ontdekt de elektrische fiets en Kobe Ilsen test de waterzoom in de reclametest, een tuinslang met hogere ambities.

Sinds een aantal jaren is de elektrische fiets aan een opmars bezig. Vooral senioren voor wie 'gewoon' fietsen moeilijk is geworden, schaffen zich graag zo'n fiets met een motortje aan. Maar door het grote succes stelt zich een probleem: niet alle senioren kunnen even vlot overweg met een snellere fiets en er gebeuren wel wat ongevallen. De fietsersbond organiseert daarom cursussen om het vak onder de knie te krijgen. Volt stuurde Jo Vally naar zo’n cursus. Hij ontdekt er samen met senioren de elektrische fiets.

E-Sigaret: minder ongezond?

Zowat gelijktijdig met het rookverbod op openbare plaatsen deed de elektronische sigaret zijn intrede. Met een elektronische sigaret wordt een vloeistof verdampt, al dan niet met nicotine erin. Gezonder, zo wordt beweerd, dan echt roken. En, zo wordt ook beweerd, een uitstekende manier om definitief te stoppen met roken. Maar klopt dat wel? Tatyana Beloy trekt op onderzoek uit en vraagt Peter Verhulst van Radio 2 om een paar dagen niet te roken, maar te e-dampen.

Discussie: nieuw Duivel gevoel?

Vrijdag speelt ons nationaal voetbalelftal de belangrijkste interland in jaren. Gelijkspelen tegen Kroatië volstaat voor een plaatsje in de eindronde van het WK in Rio, volgend jaar. Het succes van de Duivels ontketent een ware Duivelsgekte: uitverkochte stadions, tricolore sjaals en pruiken, grote schermen in dorpen en steden. Sommigen gaan zover om uit dat enthousiasme een hernieuwd eenheidsgevoel te distilleren en menen dat dat wel eens politieke gevolgen zou kunnen hebben. Zou het? Het is de Volt-disussie van de week.

Thesis laten schrijven?

Het academiejaar is nog maar net op gang gefloten, maar heel wat studenten werken nu al hard aan hun thesis. Het is het sluitstuk van hun academische opleiding en een werkstuk waar velen bloed, zweet en tranen insteken. Maar moet dat wel, vraagt Volt zich af? De undercoverreporter spreekt studiebegeleiders aan met de vraag of ze in iemands plaats een volledige thesis willen schrijven. Zou niet mogen, toch?

Reclametest

Nieuw in het aanbod van de televerkoop is de Waterzoom, een handige tuinslang die zonder veel moeite uw hogedrukreiniger vervangt. Het terras schoonmaken, vuil en mos verwijderen, de tuinmeubelen weer laten blinken: geen probleem voor de Waterzoom, die amper vijftig euro kost. Een tuinslang met grootheidswaanzin? Of geeft hij die dure hogedrukreiniger echt het nakijken? Kobe Ilsen zoekt het uit in de reclametest.

Volt: op woensdag 9 oktober om 20.40 u. op Eén, live ondertiteld via Teletekst 888.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over