Al meer als 50 jaar hebben Emma en Gerard elkaar niet meer gezien. Tot Gerard plots verschijnt op de begrafenis van Fréderique, Emma haar man. De herinneringen van vroeger komen meteen weer boven. Emma koos vroeger voor zijn beste vriend, maar toch heeft Gerard haar nooit meer kunnen vergeten. Hij is vastberaden haar terug te winnen en stuurt haar een facebook bericht "Wil je zien". Emma weet niet wat haar bezielt maar gaat er meteen op in. Maar achteraf krijgt ze twijfels en komt ze toch niet opdagen. Gerard geeft de moed niet op en blijft haar verleiden. Hij is zijn grote liefde al één keer kwijt gespeeld en dat wil hij niet nog eens meemaken. Ze geraken beide terug verliefd en beleven een intense en romantische periode die echter maar van korte duur is. Fréderique en het verleden zijn overal en nergens, maar toch heel voelbaar aanwezig. Zal Fréderique altijd tussen hen in blijven staan? Of slagen ze erin het verleden te laten rusten en terug een nieuwe start te nemen?

Jo de Meyere en Chris Lomme speelde enkele jaren geleden het theaterstuk "Achter De Wolken". Peter Brouckaert van Eyeworks was naar het stuk gaan kijken en vond het een leuk idee om hier een film over te maken. Jo en Chris zagen dit niet meteen zitten maar sprongen uiteindelijk toch aan boord. Het verhaal werd geschreven door Michael De Cock en voor het eerst opgevoerd in 't arsenaal in Mechelen. Cecilia Verheyden maakte met deze film haar debuut en het werd meteen een schot in de roos. Chris Lomme vertelde op de première dat niet alleen ouders hun kinderen moeten leren loslaten, maar kinderen ook hun ouders. En dat seks voor de ouders en de grootouders ook kan, en wel elke dag. Op de première kwamen verschillende collega's even een kijkje nemen naar het romantische verhaal van Emma en Gerard. Ook Prins Laurent was aangesproken door het verhaal en kwam eens zien. Hij mocht dan ook tussen de twee sterren van de avond plaatsnemen in de zaal.

Chris en Jo hebben hier weer maar eens een mooie prestatie neergezet. De passie droop van het scherm en daarmee lieten ze zien dat die dingen ook nog kunnen op latere leeftijd en dat het nooit te laat is om liefde te vinden. Katelijne Verbeke nam de rol van de dochter (Jacky) van Chris op zich. Jacky probeerde haar moeder ervan te verhinderen met Gerard iets te beginnen zo kort na haar papa's dood. Zelf zat ze nogal in relationele problemen met Werner (vertolkt door Lucas van den Eynde). Jacky en Emma zijn 6 handen op hun buik met Evelien, hun oogappeltje. Evelien (Charlotte De Bruyne) is juist 20 en probeert verwoed haar rijbewijs te halen. Emma probeert haar kleindochter daar een beetje mee te helpen maar geniet vooral van de babbels bij een stukje taart achteraf. Emma helpt haar met haar liefdes problemen, maar plots moet Evelien hetzelfde doen. De cast heeft hier prachtige personages van gemaakt en maakte het verhaal en de film helemaal af. Het is een mooie ontroerende film die je zeker moet gezien hebben. Hij zit vol van gevatte opmerkingen en zinnen die je misschien niet altijd zou verwachten van bepaalde personages. De film maakt je aan het lachen en aan het huilen en heeft alles in zich voor een avond pure ontspanning.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: