Jett Rebel gaat weer op tour! Vanaf september is hij weer in de Nederlandse clubs en zalen te vinden waar hij nummers zal spelen van zijn nieuwe album Pre-Apocalypse Party Playlist. Vanwege vertraging in het productieproces wordt de releasedatum van het album verschoven naar 20 augustus. Pre-Apocalypse Party Playlist is al te reserveren en pre-orders besteld via Platomania worden gesigneerd en twee dagen eerder thuis bezorgd.

Eindelijk mag Jett Rebel samen met zijn band weer het podium op! Daar zal hij tijdens zijn shows de negen typische Rebel-pareltjes spelen die terug te vinden zijn op Pre-Apocalypse Party Playlist. Hij schreef het album alsof de rest van de wereld niet bestond en de verwachtingen evenmin. Een album dat alles meedraagt dat hij in zijn leven heeft geleerd. Dat alles vertegenwoordigt waar hij van houdt, dat hij is. Een album met een glashelder vertrekpunt: ‘Dit is de plaat die je draait op het feestje de avond voordat de wereld vergaat.' En op dat feest zijn alle meningen vertegenwoordigd.

In april bracht Jett Rebel zijn eerste single in drie jaar tijd uit: 'Love Right Now'. NPO Radio 2 kroonde het nummer tot TopSong, een mooie binnenkomer voor de eerste single van het album. Binnenkort volgt een nieuwe single.

OVER JETT REBEL
Jett Rebel (Jelte Tuinstra) leeft voor muziek en vliegt normaal gesproken vol enthousiasme over het podium om zijn publiek mee te nemen in zijn unieke sound. Als hij niet op het podium te vinden is, dan wel in de studio waar hij vaak zelf alle instrumenten bespeelt. Jett Rebel maakte zeven albums voorafgaand aan het nieuwe album Pre-Apocalypse Party Playlist. Zijn eerste EP Venus verscheen in 2013 en niet lang daarna volgde de EP Mars. Al snel werd Jett Rebel een veelgevraagde gast in radio- en tv-shows en won hij meerdere 3FM Awards en een Edison voor Best New Act in 2014. Er volgden meer albums waaronder Super Pop(2017), 7 (2018) en de EP Yeah Yeah Yea, No (2019). Jett produceert zijn muziek zelf en doet dit ook voor andere artiesten zoals Trijntje Oosterhuis (Dit Is Voor Mij) en Hall & Oates. Dary Hall zegt over de samenwerking met Jett Rebel: ‘He is one of the best people I’ve ever worked with’.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over