Jett Rebel heeft vanochtend in de NPO Radio 2-show Jan-Willem Start Op!bekend gemaakt op 16 juli zijn nieuwe album uit te brengen. Pre-Apocalypse Party Playlist bestaat uit negen nummers en zal verschijnen op CD, vinyl, indie-only coloured vinyl en digitaal.

"Dit is de plaat die je draait op het feestje de avond voordat de wereld vergaat. En op dat feest zijn alle meningen vertegenwoordigd.' Dus de mensen die zeggen: laten we nu maar gewoon feesten. Maar ook de mensen die proberen er nog iets aan te doen. Iedereen lacht, iedereen voelt zich goed en danst, maar er wordt stiekem ook een klepje in hun hoofd opengezet, waardoor ze denken: ja, inderdaad: we do need a little bit of love right now."- Jett Rebel

Drie weken geleden bracht Jett Rebel het nummer 'Love Right Now' uit, de eerste single van het album en tevens zijn eerste nieuwe track in drie jaar tijd. Het nummer is een funky track die hij in zijn auto schreef waarna hij gelijk doorreed naar de studio om het nummer op te nemen. Bekijk hieronder de videoclip die vandaag is uitgekomen. De clip is geregisseerd door Giancarlo Sanchez, die eerder een Gouden Kalf won en de hit serie Mocro Maffia regisseerde.

OVER JETT REBEL
Jett Rebel (Jelte Tuinstra) is iets meer dan dertig jaar geleden geboren in Den Haag. Hij leeft voor muziek en vliegt normaal gesproken vol enthousiasme over het podium om zijn publiek mee te nemen in zijn unieke sound. Als hij niet op het podium te vinden is, dan wel in de studio waar hij vaak zelf alle instrumenten bespeelt. Jett Rebel maakte zeven albums voorafgaand aan het nieuwe album Pre-Apocalypse Party Playlist. Zijn eerste EP Venus verscheen in 2013 en niet lang daarna volgde de EP Mars. Al snel werd Jett Rebel een veelgevraagde gast in radio- en tv-shows en won hij meerdere 3FM Awards en een Edison voor Best New Act in 2014. Er volgden meer albums waaronder Super Pop (2017), 7 (2018) en de EP Yeah Yeah Yea, No (2019). Jett produceert zijn muziek zelf en doet dit ook voor andere artiesten zoals Trijntje Oosterhuis (Dit Is Voor Mij) en Hall & Oates. Dary Hall zegt over de samenwerking met Jett Rebel: ‘He is one of the best people I’ve ever worked with’.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over