Vanavond slaat de 32-jarige stand-upcomedian Jeroen Verdick samen met Jens Dendoncker op de vlucht in een nieuwe aflevering van het VTM-programma ‘Het Jachtseizoen’. Vanaf maandag 3 oktober is hij met Jens ook één van de 12 koppels die deelnemen aan het nieuwe Streamz-programma ‘Don’t Scream’ van collega William Boeva. Als vaste weekgast schuift Jeroen op dinsdagavond aan bij Q-dj Vincent Fierens, waar hij zijn eigenzinnige kijk geeft op de actualiteit. Tussendoor is de Kempense stem van Love Island druk bezig met ‘Alleen’, zijn eerste solo theatershow die in december 2022 in première gaat. “Ik heb dat graag, een goedgevulde agenda met veel variatie. Het is af en toe pittig, maar we zitten overal op schema”, klinkt het enthousiast.

Televisie

Zijn Vosselaars accent zal hij nooit kunnen verloochenen, maar ondertussen woont stand-upcomedian Jeroen Verdick, dankzij de liefde, al een tijdje in het Limburgse Lommel. Vervelen doet hij zich geen minuut, want sinds hij de stem werd van het populaire tv-programma ‘Love Island’, kwam zijn carrière in een stroomversnelling terecht. Jeroen werkte de voorbije twee jaar mee aan de #Eindejaarsconference van Bert Gabriëls en was in het recentste seizoen van het populaire VTM-programma ‘Hoe zal ik het zeggen?’ ook de sidekick van Jens Dendoncker. Met diezelfde Jens is hij morgen ook weer te zien in het VTM-programma ‘Het Jachtseizoen’ en vanaf aanstaande maandag 3 oktober 2022kan je in het nieuwe Streamz-programma ‘Don’t Scream’ van collega stand-up comedian William Boeva ontdekken hoe hun sterke vriendschap stevig onder druk komt te staan. “Het waren allemaal heel toffe, zotte opnames. ‘Don’t Scream’ was letterlijk bangelijk en echt schrikwekkend. Man, ik ben er nog niet goed van”, zegt Jeroen lachend.

Qmusic

Inspelen op de actualiteit doet Jeroen op dinsdagavond, want dan is hij wekelijks te gast bij Q-dj Vincent Fierens: “Het is een fantastisch item om te maken. Na afloop krijg ik altijd een massa positieve reacties. Het houdt mij ook scherp en verplicht mij ook een beetje om de actualiteit te blijven volgen. Aan onderwerpen geen gebrek, want wekelijks gebeuren er zaken waar we eens goed mee kunnen lachen. De eerste schooldag of Quit Quitting, waarbij jongeren beslisten om alleen nog maar het noodzakelijke te doen, waren de voorbije maand heel dankbaar om op in te spelen.

Alleen

December is voor Jeroen Verdick een belangrijke maand, want dan vertrekt hij met ‘Alleen’, zijn eerste solo theatertournee, op toch door Vlaanderen. “Ik heb drie jaar het voorprogramma gedaan van Jens Dendoncker zijn avondvullende tournee ‘Bang Van Dendoncker’. Ook tijdens de #Eindejaarsconference heb ik vlieguren en ervaring opgedaan rond hoe je een zaal met humor kan bespelen en entertainen. Tijdens ‘Alleen’ vertel ik mijn persoonlijkverhaal. Aanvankelijk heb ik voor die titel gekozen omdat ik lang single was. Ondertussen heb ik een vriendin en een plusdochter, waardoor de inhoud van de voorstelling de voorbije maanden wat gewijzigd is. Ik ben dus niet meer alleen, maar wel nog steeds diezelfde gast uit de Kempen die met een absurde blik kijkt naar het leven (lacht). Het is ruim tachtig minuten pure stand-upcomedy, waarin ik als dertiger vertel hoe het met mij gaat, wat ik heb meegemaakt en hoe het leven mij bevalt. Mét uiteraard een Kempisch accent, met hier en daar misschien al wel een Limburgs randje (lacht). De onderwerpen die aan bod komen, zijn uit het leven gegrepen.
Wie komt kijken, gaat zich amuseren. De try-outs lopen prima en tot mijn eigen verbazing zitten we zelfs op schema (lacht). Dat belooft!

Alleen’, de eerste solo theatertournee van Jeroen Verdick, start op donderdag 15 en vrijdag 16 december 2022 in CC De Warande in Turnhout. Voor donderdagavond zijn er nog tickets, want de vrijdagavond is inmiddels uitverkocht. Vervolgens speelt Jeroen ook nog in o.a. Middelkerke, De Pinte, Ravels e.v.a. Op 11 februari 2023 speelt hij ‘Alleen’ in de Antwerpse Arenberg.

Meer info, tickets en een complete speellijst vind je op www.jeroenverdick.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over