Vorige week heeft de populaire Nederlandse zanger Jeroen van der Boom toch wel één flesje champagne voorzichtig laten knallen. Jeroen heeft met zijn single ‘Jij bent zo’ absolute Nederlandse muziekgeschiedenis geschreven. Op 14 augustus stond Jeroen van der Boom met ‘Jij bent zo’ voor het eerst op nummer 1 in de officiële Nederlandse Mega Top 100. Jeroen bleef maar één week op nummer 1 staan en zakte toen wat dieper weg in de top 3. Acht weken na zijn nummer 1-positie staat Jeroen deze week opnieuw op de hoogste plek en heeft hij met ‘Jij bent zo’ opnieuw de best verkochte single van Nederland. Dit is een absoluut hitrecord, Jeroen klopt daarmee Guus Meeuwis & Vagant. Die hadden in 1995 ook een superhit te pakken met ‘Het is een nacht’ (levensecht). Guus is er toen in geslaagd om na 5 weken afwezigheid opnieuw de hoogste plek in te nemen en over het liedje ‘Busje komt zo’ van Hölleboer te springen. Het hitrecord in Nederland is dus nu scherper gesteld door Jeroen van der Boom, wat niemand dacht is hem nog gelukt, na 8 weken afwezigheid opnieuw pieken op # 1.

‘Jeroen schrijft muziekgeschiedenis en prijst zichzelf gelukkig’, zo vatten de mensen van de Nederlandse Megaman site het samen en terecht. “Ik ben heel blij met wat mij aan het overkomen is. Ik denk dat ‘Jij bent zo’ echt een heel bijzonder en krachtig nummer is, zeker in Nederland. Mijn volgend doel is Vlaanderen en mijn nieuwe cd afwerken!”, zegt Jeroen enthousiast.
Aanstaande dinsdag en woensdag komt Jeroen van der Boom trouwens 2 dagen op promotie naar Vlaanderen. “Ik kom naar de opnames van de Kids Top 20 met Ellen Dufour, vind ik nu al super. Ik ga ook naar de regionale televisie Rob TV en TV Limburg, we gaan ook naar alle kranten, radio en tv-stations, .. .Ik ga het mij laten welgevallen en we zien wel waar we uitkomen, maar ik kijk er alvast naar uit.” zegt Jeroen van der Boom. Die videoclip van ‘Jij bent zo’ is ondertussen ook al meer dan 1.871.332 keer bekeken op Youtube, wat een sterk cijfer is.

Op 5 november komt de nieuwe cd van de zanger uit. Deze stelt hij voor in een bijna uitverkochte Heineken Music Hall.

In de Ultratop 50 komt Jeroen van der Boom deze week nieuw binnen op # 39 mét stip overigens.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: