Het mooie weer lokt ook Jeroen Meus naar buiten. In de week van 13 mei laat hij zijn Dagelijkse kost-keuken voor wat ze is en maakt hij een week lang gerechten klaar op de barbecue. Hij beperkt zich niet tot gegrild vlees en rauwkost, maar bereidt vijf originele en volwaardige gerechten, van een hamburger met tomaat, mozzarella en basilicum tot licht gerookte zeevruchten met spaghetti.

Al bij de eerste zonnige lentedagen worden de barbecuetoestellen her en der vrolijk naar buiten gerold. Logisch, want wat is er plezanter en gezelliger dan te lunchen of te dineren in openlucht?

Wie de barbecuemicrobe te pakken heeft, krijgt van Jeroen Meus vanaf 13 mei alvast een hele week lang inspiratie. In Dagelijkse kost bereidt hij vijf gerechten om in de tuin van te genieten en in één klap ook de buren op ideeën te brengen. De geur van de barbecue alleen al is onweerstaanbaar.

5 originele BBQ-gerechten
Jeroen is een grote fan van de traditionele Vlaamse barbecue met een waaier aan gegrilde vleeswaren en rauwkost, maar in Dagelijkse kost pakt hij het toch een beetje anders aan. Hij kiest ervoor om vijf volwaardige en originele BBQ-gerechten te maken: van een hamburger met tomaat, mozzarella en basilicum tot een hele kip met een stroperige marinade om duimen en vingers bij af te likken. De chef combineert licht gerookte zeevruchten met spaghetti en zet bakharing en gegrilde beenham op het menu.

Wie nog inspiratie zoekt voor het menu deze zomer, zit vanaf maandag 13 mei goed bij Eén voor de barbecueweek van Dagelijkse kost.

Barbecueweek in Dagelijkse kost: van maandag 13 mei tot en met vrijdag 17 mei om 18.15 uur op één

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: