Na een spannende finale deze avond in de Arenbergschouwburg in Antwerpen kroonde de vakjury uiteindelijk de groep Jeroen Kant tot winnaar van de negende editie van de Nekka-wedstrijd. Tweede laureaat werd de beloftevolle Brent Beukelaer en derde laureaat werd de Groningse groep Swinder In totaal namen 165 groepen uit Vlaanderen én Nederland deel aan deze negende editie , voor Nekka vzw het bewijs dat Nederlandstalige muziek nog altijd springlevend is.

Bio

De eigenzinnige liedjesschrijver uit Brabant is ondertussen aan zijn vierde plaat toe 'Nooit genoeg' . Niet langer alles kapot relativerend schrijft hij cynischer en met de vinger op de zere plek. Liedjes met verhalende teksten die lezen als een boek.

Publieksprijs

Ook het publiek mocht een stem uitbrengen voor de publieksprijs. Deze ging naar de groep Zoek en de Reizigers die met hun eigenzinnige humoristische Nederlandstalige liedjes het publiek wisten te bekoren. Aan deze publieksprijs is een deelname aan het natraject Nekka : De Kleine omloop gekoppeld .

Nekka: de kleine omloop

De drie laureaten van deze Nekka-wedstrijd stappen in het natraject "Nekka : de kleine omloop" . Het eerste wapenfeit wordt een try-out na een dag coaching en dit op zaterdagavond 5 maart in folkclub 't Ey in Belsele . Alle info op www.tey.be

Jubileumeditie nekka-wedstrijd in 2017

In het najaar van 2017 vindt de tiende plaats van deze wedstrijd. De jubileumeditie zal ongetwijfeld op een speciale manier gevierd worden . Meer nieuws tegen het einde van dit jaar op www.nekkawedstrijd.be .

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over