In 2021 won Jérémie Makiese op 20-jarige leeftijd de 9e editie van The Voice Belgique. Een jaar later is hij de auteur-componist van de Belgische inzending voor hetEurovisiesongfestival 2022. Uit zijn vocale improvisaties vloeiden de melodie en de eerste stukken tekst, maar de volledige tekst en muziek kwamen tot stand met medewerking van drie professionals uit de nieuwe Afro-Europese popmuziek.

"Miss You” is een universeel nummer, dat drijft op een diepmenselijk verhaal van alle tijden. Hoe sla je de pijnlijke bladzijde die een breuk is, om? Wanneer kan je met een hernieuwd elan terug beginnen bouwen? Jérémie omschrijft het nummer als een poplied met klassieke en hiphop-invloeden en met een beetje van zijn ‘soul’. “Met uiteenlopende stijlen toch een harmonieus geheel creëren: ook dat is Belgisch, en het beantwoordt totaal aan wie ik ben!"

De halve finales van het Eurovisiesongfestival zullen plaatsvinden op dinsdag 10 mei (eerste halve finale) en donderdag 12 mei (tweede halve finale, waarin Jérémie zal aantreden). De beste tien landen van die halve finales gaan door naar de finale op zaterdag 14 mei.

DATA:

  • 09.04.22 - Pre-party, Amsterdam
  • 15.04.22 - Pre-party Madrid
  • 16.04.22 - Pre-party Madrid
  • 12.05.22 - Halve finale Eurovisiesongfestival met Jérémie Makiese, Turijn (IT)
  • 14.05.22 - Finale Eurovisiesongfestival, Turijn (IT)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: