Tweede keer, goede keer voor de 14-jarige Jens Dolleslagers uit Zelzate. Hij gaat 2016 in als de ultieme winnaar van het tweede Voice Kids-seizoen. Jens wist in de finale op vrijdag 8 januari 2016 perfect zijn mannetje te staan tussen het vrouwelijk geweld van zijn medefinalisten en overtuigde de aanwezige publieksjury het meest. Zijn overwinning levert hem een studiebeurs van 10.000 euro op én de kans om een eigen single op te nemen.

Vorig jaar kon Jens in The Voice Kids net geen ticket voor de Battles op zak steken. “Blijf repeteren en wie weet zien we jou nog eens terug”, liet coach Regi zich toen ontvallen. Een boodschap die Jens ter harte nam. Hij schreef zich in voor het tweede seizoen en wist coach Slongs Dievanongs in de Blind Auditions te overtuigen met Wonderwall van Oasis. In de Battles nam hij het op tegen Felix en Anton en werd hij samen met teamgenoot Anke uitgeroepen tot de finalisten van team Slongs. In de grote finale van The Voice Kids haalde Jens nog eens alles uit de kast op Wrong van Novastar, in een groepssong op When The Rain Begins To Fall van Jermaine Jackson & Pia Zadora en met een straffe performance op Een Ster van Stan Van Samang. Die bombardeerden hem tot dé nieuwe Voice van Vlaanderen onder de kids.

Ik ben sprakeloos”, aldus Jens. “Dat Slongs Dievanongs omdraaide tijdens de Blind Auditions was al geweldig, nooit had ik durven dromen dat ik The Voice Kids ook zou winnen. De voorbije weken heb ik enorm veel geleerd van coach Slongs en hulpcoach Remko, maar ook van alle muzikanten die aan The Voice Kids hebben meegewerkt. Het was een plezier om door hen gecoacht te mogen worden. En natuurlijk wil ik ook iedereen achter de schermen én mijn teamgenoten bedanken voor de fantastische ervaring. Ik kijk er nu naar uit om een eigen single op te nemen, maar neem eerst mijn tijd om na te genieten van The Voice Kids. Het was een onvergetelijk avontuur.”

Ook kersverse coach Slongs Dievanongs is fier op de overwinning van haar poulain Jens. “Wat als een prachtig nieuw avontuur begon, is nu een waanzinnige overwinning geworden. Team Slongs begon wat onzeker aan een onbekende reis, die iedereen in het team voorgoed en voor goed heeft veranderd. Remko en ik merken met veel vreugde op dat ons tijdelijk co-ouderschap zijn vruchten heeft afgeworpen! En dat we nu allemaal een toontje hoger zullen zingen, dat moet Vlaanderen er dan maar even bijnemen (lacht)!”

De volledige afleveringen van The Voice Kids kunnen na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over