Van 9 t.e.m. 12 augustus 2018 tovert Jazz Middelheim het Antwerpse Park Den Brandt voor de 37ste keer om tot een oase voor jazzliefhebbers. Op vrijdag 10 augustus mag de nationale artieste met internationale uitstraling Melanie De Biasio het hoofdpodium afsluiten. Na drie uitverkochte en fel bejubelde passages in de AB dit najaar, wordt haar Middelheim optreden een exclusieve kans om Melanie De Biasio in zomer 2018 in Vlaanderen aan het werk te zien. De ticketverkoop gaat meteen van start.

Melanie De Biasio is geen jazz, maar óók jazz

“Het hoogtepunt van Jazz Middelheim 2016”. Zoveel lof kreeg Melanie De Biasio nadat ze in 2016 met haar poreuze soulstem en haar getalenteerde band het publiek in Antwerpen helemaal voor zich won. Een natuurtalent van eigen bodem dat buiten Zap Mama de enige Belgische artieste is die ooit in Later… with Jools Holland optrad. Haar doorbraak kwam er met het gelauwerde ‘No Deal’ in 2013. Terwijl de daaropvolgende 24 minuten durende EP ‘Blackened Cities’ ontroerde in zijn grootsheid, klinkt de nieuwste telg ‘Lilies’ dan weer een stuk intiemer. De nood aan eigen ruimte en herbronning die ze opzocht om deze plaat te creëren, wil ze ook aan haar collega’s aanbieden in haar thuisstad Charleroi, waar ze samen met tien mecenassen een kunstenaarsresidentie bouwt. De sterke breekbaarheid die De Biasio telkens live weet te brengen, levert haar met recht de ene lovende recensie na de andere op.

Less jingle, more jazz

Teleurstellende cadeaus onder de kerstboom, komt dat bekend voor? Jazz Middelheim zegt resoluut neen tegen dit soort eindejaarstradities en biedt jazz vouchers aan die achteraf kunnen omgeruild worden voor tickets, drank- en eetbonnen of officiële merchandising. Een ideale oplossing voor wie nog last minute op zoek is naar het perfecte geschenk.

Meer namen voor Jazz Middelheim volgen later.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: