Gitarist Julien Tassin werkt aan nieuwe - solo - jazz en blues geinspirerde composities die dit najaar het licht gaan zien op het album 'Momentum' (via Hypnote Records). In afwachting daarvan is er deze vooruitgeschoven single !

Geïnspireerd door het leven, zijn eigen ervaring, de mensen die hij heeft ontmoet, de muziek waar hij naar luistert, schrijft en componeert Julien Tassin in Brussel -zijn nieuwe thuisstad- dit repertoire op en voor elektrische gitaar. De gitarist, geboren te Charleroi, verkent de oneindige mogelijkheden van zijn instrument en gaat op zoek naar onbekende territoria. Zijn composities zijn ruimtelijk, etherisch, grenzeloos, en dompelen je onder in een in een betoverende atmosfeer.

Over Electricity zegt hij:
"het is het sluitstuk van het nieuwe album. Het nummer verwijst naar de stad, allemaal hebben ze iets fascinerends. Wat ik het leukst vind aan de stad is de sereniteit die in het midden van de drukte te vinden is. De stad is per definitie elektrisch in elke zin van het woord, zo ook mijn instrument, een elektrische gitaar spreekt ook op een heel bijzondere manier, en net dat wou ik echt via dit soloalbum uitdrukken. "

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over