Jasper Steverlinck is eindelijk waar hij moet zijn. Bij de essentie. Geen weelderig ingepakte arrangementen. Geen technologische snufjes of nodeloze drukdoenerij. Zelfs geen modieus beatje links of rechts. Op "Night Prayer" draait het uitsluitend om songwriting in de puurste, meest directe vorm. Niets in de handen, niets in de mouwen. Alleen duidelijke zinnen en onverbloemde emoties. Op 30 november stelt hij "Night Prayer" voor in Capitole Gent met full band en strijkerskwartet.

Jaspers vorige plaat - het met goud bekroonde "Songs Of Innocence"- dateert al van 2004. Tussendoor volgden nog twee succesvolle platen met Arid, maar gaandeweg werd het alsmaar duidelijker dat zijn toekomst zich buiten de band af zou spelen.

"Al mijn favoriete artiesten - Nina Simone, Bruce Springsteen, Paul Simon, Bill Withers- houden je met hun songs een spiegel voor. Ze schrijven over het échte leven, en ik voelde dat ook voor mij daar het antwoord lag. Een muzikant moet vaak een entertainer zijn. En je hebt er die zich daar prima bij voelen. Maar voor mezelf zie ik er de meerwaarde niet van in."

Met de hulp van producer Jean Blaute zong Jasper elk nummer in één take in. Zonder trucs, zonder knip- of plakwerk. Luister naar het bloedstollende "That’s not how dreams are made", "Here’s to love" (het themalied van Music for life 2017), "Broken" of "Night prayer" en je hoort iemand die het aandurft om zichzelf helemaal bloot te geven.

Ijzersterke, tijdloze nummers en rauwe emoties. Jasper staat dieper in de muziek dan ooit.

Ga dus even zitten voor "Night Prayer". Neem er je tijd voor. Luister nadien nog een keer. En besef dat je naar de plaat van het jaar luistert. En dat je die ook live kan meemaken in Capitole in Gent op vrijdag 30 november. Ditmaal echt met een nieuwe plaat onder de arm, begeleid door een full band en strijkerskwartet.

Tickets gaan meteen in verkoop via greenhousetalent.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: