Kikuo, de Japanse producer, komt op vrijdag 7 februari 2025 naar La Madeleine in Brussel. Het wordt een onvergetelijke muzikale ervaring! De ticketverkoop start op vrijdag 14 juni om 10u via www.fkpscorpio.be.

Kikuo is een pionier op het vlak van Vocaloid, een computersysteem dat gebruikt wordt om een fictieve zangstem te creëren. In Japan is het al jaren een wijdverspreid muzikaal fenomeen, de nummers die via Vocaloid worden geproduceerd krijgen miljoenen streams en een fanatieke following. Kikuo maakt al sinds 2010 aanstekelijke songs met het systeem. Een fan op een forum omschrijft de muziek als volgt: ‘Kikuo is een Japanse VOCALOID-producer die je ergste nachtmerries in liedjes weergeeft. Hij staat erom bekend dat hij verontrustende onderwerpen uitdiept met een griezelige en upbeat energie. Kikuo's geluid is anders dan alle andere. Hij mengt instrumenten en geluidseffecten tot auditieve texturen die je bijna kunt voelen terwijl je luistert.’ Intrigerend? Zeker.

Zijn gebruik van unieke instrumentale structuren, harmonieën en geluidseffecten hebben Kikuo’s populariteit de hoogte ingeduwd. Resultaat: meer dan 1,4 miljoen luisteraars op Spotify en bijna 100 miljoen views op Youtube met het nummer ‘Love Me, Love Me, Love Me’. De Japanse producer gebruikt vooral de stem van Hatsune Miku in zijn Vocaloid-songs en heeft demo’s gemaakt voor Tone Rion, IA, ANri Rune en Hatsune Miku V3. Zijn meest beluisterde nummers zijn ‘Gomenne, Gomenne’, ‘Kimi Wa Dekinai Ko’ en ‘Aishite, Aishite, Aishite’ (of dus ‘Love Me, Love Me, Love Me’).

Kikuo’s speciale arrangementen vallen op, en zo is hij dankzij zijn trouwe fans de grootste Vocaloid-producer ter wereld. Hij komt op vrijdag 7 februari naar La Madeleine in Brussel, en dat wordt sowieso een feest voor alle liefhebbers van het genre. De ticketverkoop start op vrijdag 14 juni om 10u via www.fkpscorpio.be

Tickets en prijzen:
Voorverkoop: 36 EUR

Tickets zijn vanaf vrijdag 14 juni om 10u verkrijgbaar via www.fkpscorpio.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over