Op 4 oktober 1970 overlijdt Janis Joplin op 27-jarige leeftijd. Met haar dood behoort Janis Joplin tot de zogenaamde ’27 club’. Zij is een van de vier muzikale grootheden die tussen 1969 en 1971, in een tijdsbestek van exact twee jaar, op 27-jarige leeftijd komt te overlijden. Die stem, RAUW, EXPLOSIEF, SCHOR, AARDS, blijft één van de meest onderscheidende en indrukwekkendste in de geschiedenis van de popmuziek. Maar Janis Joplin beschikte niet alleen over haar stem als geweldig instrument, ze gooide zichzelf vol overgave en passie met haar hele ziel in de muziek en live shows. Zo werd Janis Joplin een ICOON van haar tijdperk, de door haar zo geliefde FLOWER POWER jaren.

Ondanks de bijzondere en zeker voor live muziek evenementen, beperkende tijd waarin we verkeren, willen wij hier niet ongemerkt aan voorbij gaan. Samen met Completevents (een samenwerking tussen Wonna.nl, Loco Drive-In en Showtime stage support) wordt vanuit Club Loco een livestream georganiseerd. Precies 50 jaar later op 4 oktober 2020 om 15 uur, brengen The Joplins een ode aan Janis Joplin. Een mini live concert van ca. 45 minuten waarin het leven van Janis Joplin en haar muzikale hoogtepunten centraal zullen staan.

Een unieke livestream die je meeneemt naar naar de FLOWER POWER tijd. Geniet van een wervelende show waarin je terug gaat naar de late jaren 60 en het prille begin van de jaren 70. Ervaar de sfeer van Love & Peace met de ultieme Janis Joplin tribute band, THE JOPLINS ode to JANIS!

The Joplins is een 8 koppige live band bestaande uit louter top muzikanten. Nina kuijer kruipt in de huid van Janis Joplin en bezorgt het publiek steevast kippevel met haar vertolkingen van onder andere Piece Of My Heart, Mercedes Benz en Me and Bobby McGee.

The Joplins live tribute show is beschikbaar voor elke locatie

De show zoals deze te zien zal zijn tijdens de livestream op 4 oktober is een deel van het omvangrijke repertoire dat tijdens een regulier live optreden aan bod komt. Natuurlijk is de volledige show beschikbaar in zowel een theater, festival als concert variant. Neem bij interesse voor meer informatie contact op met Wonna.nl via info@wonna.nl.

De locatie: Club Loco

De locatie waar de livestream wordt opgenomen en uitgezonden, Club Loco is ontstaan tijdens de Coronatijd waarin we ons bevinden. Vier partijen uit de evenementen en livemuziek branche hebben de handen ineen geslagen. Door deze mooie samenwerking is een live bandstudio gerealiseerd waar onder andere bandopnamen, livestreams maar ook workshops gefaciliteerd kunnen worden. Meer informatie is te vinden op https://clubloco.nl.

Voor nu hopen wij elke livemuziekliefhebber en natuurlijk alle Janis Joplins fans online te mogen begroeten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over