De Nacht Van de Wansmaak

Fans hebben er 7 lange jaren op moeten wachten, maar vanaf 14 maart 2014 komt er dan toch een voortzetting op de gekende succesformule ‘De Nacht van de Wansmaak’. Bij de aanvang van de 21ste eeuw becommentarieerden de Nederlander Jan Doense en de Vlaamse regisseur Jan Verheyen opmerkelijke fragmenten uit vergeten of zelfs onbekende cult- en horrorfilms die van onder het stof werden gehaald. Met dit ongeziene programma deed Jan Doense Nederland aan, terwijl Jan Verheyen de Vlaamse Kinepolis bioscoopzalen bezocht. Een vervolg kon niet uitblijven. Nu is de vijfde Nacht van de Wansmaak eindelijk een feit. Reeds op 1 februari 2014 ging de eerste vernieuwde editie van start tijdens het 43ste filmfestival in Rotterdam. Maar vanaf 14 maart zal ‘De Nacht van de Wansmaak’ dus ook weer in de Kinepolis bioscopen te beleven zijn.

Met ‘De Nacht van de Wansmaak’ zal Verheyen te zien zijn in Kinepolis Hasselt, Leuven, Antwerpen, Gent en Kortrijk. Als aanleiding voor een nieuwe reeks geeft de cineast aan dat de digitale revolutie de voorbije jaren een schat aan nieuwe bronnen heeft blootgelegd en voorziet hij echte cinefielen van live commentaar bij de verrassende en soms schokkende filmbeelden.

Jan laat het publiek opnieuw kennismaken met vele zedeloze horrorhoogtepunten zoals het naar seks hunkerende moerasmonster Zaat, de hersen vretende alien uit ‘The Brainiac’, de schaamhaar verzwelgende neanderthaler uit ‘The beast in the heat’ en nog veel meer zintuig teisterend materiaal. Een maag van spanbeton is dus geen overbodige luxe wanneer o.a. ook ‘The Giant Spider Invasion’, ‘Love afterDeath’, ‘Horror of the Blood Monsters’, ‘The Green Slime’ en ‘The Acid Eaters’ de revue passeren. 

De Nacht Van de Wansmaak has risen from the grave: 

  • Vrijdag 14/03, Kinepolis Hasselt
  • Donderdag 20/03, Kinepolis Leuven
  • Zaterdag 22/03, Kinepolis Antwerpen
  • Donderdag 27/03, Kinepolis Gent
  • Vrijdag 28/03, Kinepolis Kortrijk 

Tickets te bestellen via www.kinepolis.be. ‘De Nacht van de Wansmaak’ is niet geschikt voor gevoelige kijkers of filmliefhebbers jonger dan 16 jaar. 

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
De Nacht Van de Wansmaak
Locatie: 
Kinepolis

Reservatie:

Meer over