Tips om minder uit te geven, meer te verdienen en aangenamer te leven

Na een eerste succesvol seizoen van Voor hetzelfde geld op Eén verzamelen Jan Van Looveren, Thomas Vanderveken en Britt van Marsenille vanaf woensdag 26 maart opnieuw kleine en grotere tips om geld te besparen, meer te verdienen en het leven aangenamer te maken. Alles draait schaamteloos rond geld in dit programma. Soms zoeken de drie presentatoren het niet ver, soms komen ze bijzonder verrassend uit de hoek. Maar alle tips zijn nuttig en haalbaar voor iedereen. De uitvalsbasis van het trio is een gezellige koffiebar in hun thuisstad Antwerpen.

Het concept van Voor hetzelfde geld blijft intact: Jan Van Looveren, Thomas Vanderveken en Britt van Marsenille sprokkelen tien weken lang gretig maar doordacht tips bij elkaar die voor de kijker heel concreet, handig en haalbaar zijn.

Wie het kleine niet eert ...

Vlaanderen weet uit het eerste seizoen bijvoorbeeld dat er behalve de prijs en de verpakking geen verschil is tussen een Olé en een Leo-koekje, dat je met een beetje onderhandelen gemakkelijk 40.000 euro bespaart op een gemiddelde hypotheeklening en dat een goedkope doodskist best comfortabel ligt.

Op hun to do-lijst dit seizoen prijken onder meer deze onderzoekjes:

  • Welke producten zijn opmerkelijk goedkoper in onze buurlanden?
  • Hoe onderscheid je rommel van waardevolle brocante?
  • Hoe krijg je met een groepsaankoop een flinke korting?
  • Hoe optimaliseer je de wafeltjesverkoop van de jeugdbeweging?
  • Hoe stoom je een heerlijk en gezond driegangenmenu voor minder dan vijf euro klaar?

Tussendoor worstelen Thomas, Jan en Britt met percenten en kleine lettertjes wanneer ze uitpluizen waarom de ene zichtrekening veel geld kost en de andere gratis is, wanneer een simpel spaarboekje toch nog een interessantste belegging kan zijn en waarom concert- en festivaltickets nooit met een all-in prijs verkocht worden.

Soms komt er hulp van experten aan te pas of -als het moet - van een verborgen camera. En vaak dagen Britt, Jan en Thomas elkaar uit voor een wedstrijdje. Op die manier verzamelen ze heel gedreven de beste en meest concrete tips waarmee de kijker meteen aan de slag kan.

Elke week komen ze op verhaal in een gezellige koffiebar in hun thuisstad Antwerpen. Maar soms vraagt hun onderzoek ook een buitenlands avontuur.

Boek voor hetzelfde geld bij Lannoo

En al die nuttige weetjes zijn door Uitgeverij Lannoo netjes gebundeld in een stevig budgetboek dat bij de start van de tweede reeks in de winkel ligt. Veel mensen hebben niet de tijd, zin of energie om als een detective op zoek te gaan naar de beste koop. Met deze gids is dat ook niet langer nodig.

Voor hetzelfde geld geeft een antwoord op al je budgetvragen. Betrouwbare informatie, nuttige budgettips, vergelijkingstools en praktische weetjes.

Voor hetzelfde geld: op woensdag om 20.40 u. vanaf 26 maart op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: