18 jaar na de release van z’n vorige kerstalbum, pakt Jan Smit vandaag uit met ‘Kerst Voor Iedereen’. “Het was hoog tijd om een aantal kersttraditionals van onder het stof te halen en op te blinken. Wie op zoek gaat naar de 2.0 versies van ‘Stille Nacht’ of ‘De Herdertjes Lagen Bij Nachte’ gaat blij zijn met dit album. Daarnaast heb ik ook 4 gloednieuwe kerstliedjes toegevoegd aan de cd”, zegt Jan Smit enthousiast. Op maandag 14 december stelt Jan ‘Kerst Voor Iedereen’ voor op Winterland Hasselt.

Heb ik mij met mijn nieuwe kerst-cd extra in de gratie gewerkt van mijn familie en mijn kinderen? Geen idee, maar ik weet wel dat ze allen enthousiast zijn over de liedjes die ik heb opgenomen!”, zegt de Volendammer, die er inmiddels z’n missie van gemaakt heeft om het klassieke kerstgevoel nieuw leven in te blazen. “Frisse arrangementen, een kinderkoor en een warme productie, hebben de bekende kerstliederen een muzikale lift gegeven, zonder dat we afbreuk hebben gedaan aan hun waarden.

Naast de opgefriste kerstklassiekers, componeerde Jan zelf nog 4 nieuwe kerstliedjes die het album compleet maken. Weldra verschijnt er ook een promotiesingle die ondersteund wordt met een videoclip.

Winterland Hasselt

De organisatoren van Winterland Hasselt, één van de grootste, gratis outdoor kersthappenings van de Benelux, zijn erg blij dat Jan Smit zijn nieuwe cd bij hen komt voorstellen. “Na het eerste bezoek van Jan aan Winterland Hasselt was hij meteen erg enthousiast en we zijn dan ook erg opgetogen dat hij voor ons gekozen heeft om zijn nieuwe album te lanceren. Op zaterdag 14 november openen wij de deuren. Wie vanaf dan op Winterland het album ‘Kerst Voor Iedereen‘ aankoopt, die krijgt meteen ook een ticket voor een exclusief mini-optreden dat Jan op 14 december geeft in ons Grand Café. Het spreekt voor zich dat de stemmige kerstmuziek van zijn nieuwe album regelmatig bij ons op het terrein te horen gaat zijn”, zegt Maurice Schoenmakers namens de organisatie.

Het nieuwe Jan Smit album ‘Kerst Voor Iedereen’ (Vosound) is vanaf vandaag fysiek en digitaal te koop. Naast de gewone versie is er ook een luxe versie en verschijnt er ook een kookboek met kerstgerechten, samengesteld door Jan en de Nederlandse tv-kok Ramon Beuk.

Meer info op www.jansmit.com

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over