Op vrijdag 22 augustus is er eindelijk het langverwachte, nieuwe studio-album „Jij & Ik” van Jan Smit, wat simultaan uitkomt in Vlaanderen en in Nederland. Twee jaar na de release van het ijzersterke album „Vrienden” pakt Jan weer groot uit met een gloednieuw, verrassend album. „Ik vind het belangrijk dat je als artiest blijft vernieuwen, maar zonder afbreuk te willen doen aan je publiek. Met die gedachte is de nieuwe cd „Jij & Ik” gemaakt”, zegt een enthousiaste Jan Smit. Kenners die de nieuwe cd van Jan al beluisterd hebben, zijn alvast laaiend enthousiast. Vooral de samenwerking die Jan is aangegaan met de Nederlandse rapper Kraantje Pappie resulteert in een heel opmerkelijke, sterke song. Eén iemand meende zelfs heuse Avicii-klanken te herkennen in de nieuwe liedjes die Jan heeft opgenomen.

Dat Jan Smit een vernieuwer is en z’n publiek en fans heel intens betrekt, bewijst hij met de succesvolle docusoap „Onderweg Met Jan Smit”, die wekelijkse heel wat kijkers over de vloer krijgt op Jan Smit z’n Youtube kanaal (http://www.youtube.com/user/jansmitmusic) en die nog doorloopt tot ruim na de release van het nieuwe album.

In afwachting van de full-cd „Jij & Ik”, verschijnt nu vrijdag 8 augustus de eerste, gelijknamige single. „Jij & Ik” kent een hoog meezinggehalte en is geschreven door Jan Smit en Thomas Tol. De single verschijnt digitaal en fysiek en wie het blinkende schijfje koopt, krijgt als extra 10 minuten beeldmateriaal van de totstandkoming van het nummer. Ook beelden uit de docusoap en nooit eerder uitgebracht studiomateriaal zijn terug te vinden op de single.

Op woensdag 20 en donderdag 21 augustus stelt Jan Smit zijn nieuwe cd „Jij & Ik” voor in het Turkse Marmaris – samen met Corendon Reizen – en in aanwezigheid van de verzamelde Nederlandse en Vlaamse pers, aangevuld met prijswinnaars uit beide landen.

Van 4 tot 10 oktober worden de Vlaamse fans expliciet verwend, want dan blijft Jan een week logeren in Vlaanderen en komt hij uitgebreid promotie maken voor het nieuwe album „Jij & Ik”. Als opwarmer is er nu al de eerste single van het nieuwe „ Jij & Ik” album.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over